Adriean Videanu spune ca vrea ca Bucurestiul sa aiba un singur buget ,care sa fie distribuit sectoarelor de catre Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Potrivit primarului acest lucru nu numai ca ar simplifica lucrurile pentru obtinerea de imprumuturi. Egalizand bugetul Capitalei ratingul

“Bucurestiul este singurul oras din Europa cu sapte ordonatori principali de credite: un primar general si sase primari de sector. Previziunile municipalitatii sunt ingreunate de aceasta impartire, care ne impiedica sa avem date exacte”, a declarat Videanu.

Adriean Videanu spune ca vrea ca Bucurestiul sa aiba un singur buget, care sa fie distribuit sectoarelor de catre Consiliul General al Municipiului Bucuresti.

“Bucurestiul este singura capitala care, din cauza ca e impartita, nu poate sa ofere anual un raport despre starea comunitatii locale asa cum trebuie. Sunt cateva servicii unde Consiliul General trebuie sa faca setul de politici: salubrizare, apa, gaze si asa mai departe. Aceste lucruri nu pot fi stabilite de sector”

Videanu a adaugat ca ceea ce isi propune el nu este desfiintarea sectoarelor ci implementarea unei politici prin care ele sa fie gestionate mai bine.

Referitor la gradul de indatorire a Capitalei, Videanu a afirmat ca, potrivit legii, este permis un grad maxim de 30%, ira municipalitatea a inregistrat in 2007 un grad de indatorare de 9%. Daca planul primarului de unificare a bugetelor va fi aplicat, atunci gradul de indatorare se va reduce.

Primul edil care se opune: Chiliman

Andrei Chiliman, primarul sectorului 1 a acuzat ca initiativa lui Videanu, privind desfiintarea actualei forme de organizare administrativ-teritoriala a Capitalei, este o masura care nu vizeaza interesul cetatenilor, ci doar banii sectoarelor.

“Ma opun cu fermitate oricarei incercari de restrangere a atributiilor primariilor de sector, de recentralizare a acestora la Primaria Municipiului Bucuresti sau de desfiintare a actualei forme de organizare administrativ-teritoriala a Capitalei", a declarat Andrei Chiliman.

Potrivit edilului Sectorului 1, "asa-zisul «regres» in dezvoltarea orasului - constatat pe propria-i piele de primarul general, dupa cum a si mentionat - este cauzat de slaba pregatire a personalului din cadrul directiilor municipale, dupa cum s-a si vazut de-a lungul timpului, nicidecum de forma de organizare administrativa a Bucurestiului".