Produsele urmeaza sa intre si pe piata romaneasca in mai putin de o luna.

In cadrul evenimentului care a avut loc miercuri seara la San Francisco, CEO-ul Apple, Steve Jobs, a "socat" audienta timp de trei ore, in cursul carora a enumerat foarte multe noutati pe care compania le ofera clientilor sai americani, europeni, japonezi si australieni incepand chiar din momentul anuntului.

Astfel, intreaga gama iPod a fost reimprospatata, atat din punct de vedere al design-ului, cat si in ceea ce priveste functiile si specificatiile tehnice. "Astazi o sa reimprospatam fiecare produs si le vom alinia pe toate la aceleasi standarde", a pus Jobs la inceputul prezentarii sale.

Acesta a trecut foarte rapid peste dispozitivele iPod Shuffle, despre care a spus ca au fost imbracate in niste "culori noi si foarte vii", mergand drept catre una dintre principalele atractii ale zilei: iPod Nano.

Desi va fi in continuare disponibil numai in variantele cu 4GB si 8GB memorie, look-ul acestora este total schimbat, pornind de la forma - mai "scund", dar mai mare in latime, si pana la ecranul mult mai generos decat cel din vechea gama - 2 inch diagonala si cu o rezolutie de 320 x 240 pixeli.

Cu o carcasa total realizata din metal, noul Nano poate reda si clipuri video si vine cu doua jocuri incorporate - Vortex si Sudoku. Bateria este mult mai rezistenta, in urma unei incarcari totale utilizatorul putand asculta muzica timp de 24 de ore sau viziona videoclipuri timp de 5 ore.

iPod-ul devine "clasic" si se ingrasa cu 80 GB

Pentru ca sunt deja foarte multe produse lansate sub denumirea generica de "iPod" se impunea o clasificare mai "stricta" a dispozitivelor.

Astfel ca cel mai mare dispozitiv, acela care pana acum era singurul ce putea reda filme si venea cu o memorie foarte mare, a devenit un produs "clasic". "Pana acum il numeam the iPod, pentru ca a fost primul lansat.

Ne-am gandit ca era cazul sa-i dam un nou nume si l-am numit iPod Classic", a spus Jobs, spre amuzamentul audientei. Daca in primul iPod incapeau aproximativ 1000 de melodii, in noul "clasic" se pot incarca aproape 40.000 de cantece, gratie maririi memoriei existente pana la 160GB.

Aparatul va fi disponibil in continuare in gri si negru, precum si in configuratiile vechi de 30 si 80 GB, insa intr-o carcasa ceva mai "slim".

Un articol de Cristian Curus

Integral in Romania libera