Dl. Ioan Rus a deschis, inca de acum doi ani, polemica: „Trebuie sa separam in PSD barbatii de curve”. Si tot el a inchis-o, acum cateva zile: „Daca am negocia inainte de depunerea motiunii cu celelalte partide, am fi curve, daca am negocia dupa, am fi barbati”. Dl. Razvan Theodorescu nu crede in principiul dihotomic curva-barbat postulat de dl.

Rus, un teoretician din invechita scoala ardeleana. A fi sau a nu fi curva in politica este o falsa problema, spune dl. Theodorescu, propunand o dialectica mai moderna si mai pragmatica: „In politica romaneasca, poti sa fii curva, dar nu poti fi tampit”.

Cu precizarea ca, in opinia senatorului PSD, tampit este cel care voteaza motiunea de cenzura a PSD, curva cel care nu o voteaza. Grea alegere! O alegere pe care dl. Adrian Nastase nici nu vrea s-o faca, deoarece toate premisele polemicii sunt false si ar fi fost impuse din afara de dl. Traian Basescu.

Acesta ar fi creat impresia ca PSD ar fi un partid de curve, informatie absolut inexacta statistic, dupa cum a apreciat dl. Nastase, acum cateva saptamani, la radioul public: „E ca si cum ai spune unui cartier intreg de nu stiu unde, din ce oras: «Stiti, aici traiesc numai curve». Or fi poate cateva prostituate in cartierul ala".

Cam mult sex la un partid fara sex. Asta-i viata: cand nu-l faci, il vorbesti. Si ce partuze altadata! Ce demonstratii priapice, contorsionari, perversiuni cu celelalte partide, cu presa, cu tara! De la faza sanatoasa, a amorului fierbinte si revolutionar, trecand prin cea exhibitionista si sofisticata, PSD a degenerat incontinuu, ajungand acum un trist organism hermafrodit.

Incert din toate punctele de vedere, atat din punct de vedere doctrinar, cat si din cel al pozitionarii pe scena publica, PSD traieste de azi pe maine, in virtutea instinctelor de moment.

Lipsa unei orientari clare, care sa trimita la un proiect politic, face, de exemplu, ca o actiune virila, cum ar fi depunerea motiunii de cenzura, mai mult sa vulnerabilizeze partidul.

Surprinzator este cum oameni, altminteri foarte inteligenti si iscusiti in negocieri politice, sa aiba o tinere de minte atat de proasta: nu s-au risipit bine efectele dezastruoase ale suspendarii presedintelui, ca PSD a gandit sa-si puna o alta bomba sub sezut.

Unui partid de opozitie nu-i e interzis gandul de a darama presedintele si premierul. De multe ori, este chiar obligatia lui s-o faca. Problema apare doar atunci cand te apuci sa-ti ridici fustele ca sa-ti arati giuvaierurile si nu este nimic acolo. Te rade lumea. Ce vrea sa puna PSD in loc dupa ce da jos Guvernul Tariceanu? Ce vrea sa negocieze dl.

Mircea Geoana cu PNL si PD? Am incercat saptamanile acestea sa aflu un raspuns, vorbind cu oameni din toate nivelurile de decizie din partid. Raspunsul este ca nu exista niciun plan. Motiunea, votata in unanimitate in doua foruri de conducere ale partidului, a fost desfiintata, marti, de cei care vor fi chemati s-o puna in aplicare, parlamentarii PSD.

Negocierile cu PNL si PD sunt o utopie, in conditiile in care nici unii, nici altii nu vor sa negocieze.

Dl. Geoana se repede ca fata mare la maritat, dar PD-ul este prea mare, PNL-ul prea fudul. Singurul partener de dialog pe care l-a gasit dl. Geoana ieri a fost dl. Voiculescu, proaspat demisionat din Parlament, dar dispus sa dialogheze pe marginea sustinerii motiunii de cenzura si chiar pentru o guvernare comuna. Bun si dl. Felix! Chiar cu riscul de a fi socotit de dl.

Rus curva, bila alba pentru dl. Geoana: macar a inteles precis care-i dimensiunea!