Trei expozitii de arta plastica vor fi vernisate la Sibiu incepand cu 14 septembrie intr-un eveniment organizat de Fundatia Societa Club UNESCO.

Primul eveniment consta in deschiderea expozitiei de pictura, grafica si sculptura ce prezinta operele a doi artisti contemporani cunoscuti si apreciati de public si de critica: Aurel Patrascu si Dumitru Radu. Expozitia va fi vernisata vineri, 14 septembrie a.c., ora 18, la Galeriile Casa Luxemburg.

O ampla selectie de lucrari face posibila o prezentare relevanta a fiecarui artist in parte si subliniaza, de asemenea, puncte de intalnire a viziunilor estetice ale celor doi.

In ziua urmatoare, 15 septembrie, la ora 17, in foaierul Filarmonicii de Stat din Sibiu va fi inaugurata expozitia Silvan Ionescu si muzicienii lumii. O suita de nouazeci de portrete sarjate de muzicieni, realizate de artist incepand cu 1928, recompune atmosfera muzicala din Romania (si nu numai) de-a lungul a 70 de ani.

Biblioteca ASTRA gazduieste cea de a treia expozitie, un omagiu Ion Gheorghiu. Un numar important de lucrari ale marelui artist vor oferi vizitatorilor prilejul sa redescopere muzica culorii, acordurile de mare finete ale compozitiilor acestui artist disparut din nefericire prea devreme dintre noi.

Celor trei expozitii ce compun “Tripticul plastic”, li se va adauga un “Omagiu Horia Bernea”, de asemenea la Biblioteca ASTRA, menit sa prezinte vizitatorilor capitalei culturale europene care este Sibiul in acest an, personalitatea unui alt mare artist vizual roman, de la a carui trecere in eternitate se implinesc, in 2007, sapte ani, informeaza organizatorii.

Evenimentul este organizat de Fundatia Culturala SOCIETA Club UNESCO, cu sprijinul Directiei pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National Sibiu si al BCR.

Toate evenimentele organizate de Fundatia Societa Club UNESCO se inscriu in cunoscutele preocupari ale acesteia de a promova arta contemporana romaneasca, preocupari pe care si le-a asumat si care au generat si Targul International de Arte Vizuale care a cunoscut pana acum sase editii, finalizate cu o determinare rar intalnita.