Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a declarat, vineri, la Vaslui ca nu cunoaste amanunte despre o posibila interventie chirurgicala asupra presedintelui Basescu si nu a putut preciza daca s-a intrunit sau nu comisia medicala, deoarece SPP-ul nu a informat Ministerul Sanatatii, informeaza Agentia NewsIn.

„Exista o hotarare a Consiliului Suprem de Aparare a tarii, prin care toate atributiile de control au fost preluate de Serviciul de Protectie si Paza (SPP). Spitalul care este abilitat sa deserveasca demnitarii la cel mai inalt nivel este Spitalul Militar Central, care oricum nu se afla in subordinea Ministerului Sanatatii.

Normele de aplicare prevad ca SPP-ul este obligat sa constituie in asemenea situatii o comisie centrala. SPP-ul nu a instiintat sub nicio forma Ministerului Sanatatii Publice, nici verbal, nici in scris”, a declarat ministrul Eugen Nicolaescu, transmite corespondentul NewsIn.

Acesta a precizat ca a aflat despre o posibila interventie chirurgicala a presedintelui Basescu dintr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.