Dupa ce a ajuns in premiera in finala Campionatului Mondial de Poker, romanii s-au batut vineri noapte pentru premiul cel mare, de 100.000 de dolari, in finala cu SUA, Canada si Islanda. Dupa o lupta stransa, Romania a cucerit locul doi, echipa SUA fiind campioana mondiala.

Inaintea finalei, Cristian Dragomir, component al echipei Romaniei, a declarat pentru HotNews.ro ca “suntem cotati cu sansa a patra, dar speram sa facem o surpriza”.

La turneu au participat cativa dintre cei mai bine cotati jucatori din lume, precum Greg Raymer (SUA), Daniel Negreanu (canadianul de origine romana) sau Katja Thater (Germania).

Iata si componenta echipei care s-a intors acasa cu un premiu de 60.000 de dolari: Razvan Bengulescu, Florin Constantin, Cristian Rajala, Cristian Tardea, Cristian Dragomir.

“Unul dintre marile castiguri ale turneului a fost faptul ca ne-am confruntat cu Daniel Negreanu, unul dintre greii pokerului. Noi am ajuns in finala datorita strategiei adoptate, una prin care ne-am conservat: am fost agresivi pe blind-urile mari, iar pe cele mici nu am jucat”, a dezvaluit Cristian Dragomir, unul dintre cei mai buni jucatori de poker din Romania.

Premiul acordat echipei castigatoare este de 100.000 de dolari, celelalte premii fiind de 60.000 de dolari (locul II), 40.000 de dolari (locul III) si 20.000 de dolari (locul IV).

“Calificarea in finala s-a decis in primele trei etape din cele cinci disputate. In ultimele doua etape am fost foarte relaxati. A fost excelent faptul ca am putut juca alaturi de nume mari ale pokerului”, a mai declarat Cristian Dragomir pentru HotNews.ro.

Daca anul trecut, campionatul a fost castigat de Polonia, in editia din acest an, clasamentul final arata dupa cum urmeaza:

- Locul 1: SUA (Tyler Netter, Randy Principe, Greg Raymer, John Kenlan, Shaun Deeb)

- Locul 2: Romania (Razvan Bengulescu, Florin Constantin, Cristian Rajala, Cristian Tardea, Cristian Dragomir)

- Locul 3: Islanda (Andri Bjorgvin, Fridrik Jorgensson, Halldor Sverrisson, Einar Sveinsson, Magnus Johannesson)

- Locul 4: Canada (Jody Thompson, Ed Byrne, Otto Byrne, Daniel Negreanu, Michael Watson)