Asta-i chiar culmea! Baieti care vin la stadion pentru a se rafui intre ei, pentru a incinge cafturi in interiorul si in jurul arenelor ori pentru a arunca obiecte in teren ies sa protesteze! Impotriva carui fapt? Impotriva proiectului legii care va pedepsi huliganismul pe stadioane. Desigur, dreptul la opinie este? garantat de Constitutie.

La fel si cel de a organiza manifestatii. Asa ca "ultrasii" care tipa ca vor libertate in timp ce distrug scaune pe stadioane pot sa si iasa in strada daca doresc si daca au aprobarile necesare.

In realitate, acesti baieti activi fac rau fotbalului. Aduc prejudicii propriilor cluburi pe care, chipurile, le sustin - de fapt, le trimit sa joace pe terenuri straine, cu cheltuieli suplimentare. Sau le silesc sa joace in atmosfera glaciala a meciurilor cu portile inchise.

Si intr-un caz, si in celalalt sansele ca echipa favorita sa castige meciul scad simtitor - statisticile o pot dovedi.

Tot acesti baieti rai alunga din tribune spectatorii civilizati - cu cat mai multe batai, injuraturi si obiecte aruncate in teren, cu atat mai multe scaune goale. Se vede cu ochiul liber.

Stiu! Replica "ultrasilor" e directa: "Stadionul nu-i Ateneu!" Da, la stadion te mai enervezi si uneori iti mai scapa cate o vorba proasta, dar de aici si pana la jungla in care tind sa-l transforme "ultrasii" de la peluze e cale lunga. Exista o masura in toate. La peluze, ea a fost depasita de mult. Si a venit momentul ca fotbalul sa-i scoata afara pe cei care-i fac rau.

Dar haideti sa privim si cealalta fata a monedei. Sa nu uitam ca unul dintre initiatorii legii antihuliganism este chiar peremistul Dumitru Dragomir, presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal.

Si, se stie, acolo unde-i Mitica, trebuie sa fie si o smecherie. Iat-o: profitand de dezaprobarea generala fata de inmultirea actelor de violenta de pe stadioane, Mitica al nostru s-a gandit sa se protejeze si el, impreuna cu ceilalti "oameni de fotbal".

Ei bine, articolul 18, alineatul b). - care interzice scandarile si bannerele impotriva conducatorilor din fotbal - este la fel de scandalos precum comportamentul huliganilor! Au dreptate initiatorii legii sa-i sanctioneze drastic pe zurbagii - chiar pana la a-i baga in puscarie! -, dar sunt de-a dreptul ridicoli atunci cand cred ca tribunele se vor umple de fraieri!

Nea Mitica, scapa-ne de "ultrasii" violenti - oricum, nu sunt mai mult de o mie-doua, adunati de la toate cluburile! Dar nu ne lua de prosti, nea Mitica, bagandu-ne pe sub nas interdictii ca pe vremea Militiei. Nu te mai ascunde in spatele huliganilor si lasa-ne sa te contestam, civilizat, dar ferm, daca ai curajul. Ia sa vedem, il ai?