O hotarare a Comitetului Director revoca toate aprobarile date celor care lucreaza si cu alte institutii decat televiziunea publica. Comitetul Director al televiziunii publice a revocat toate aprobarile date pentru angajatii care colaboreaza si la alte institutii de presa. Colaborarile vor fi in continuare posibile, tot cu aprobarea Comitetului Director.

Printre angajatii TVR atinsi de hotarare se numara Rodica Culcer (colaborator EVZ, „22” si „Formula AS”), Emil Gradinescu (comentator pentru Eurosport) si Radu Naum (si el colaborator al canalului european de sport, dar si al „Gazetei Sporturilor”).

Din cauza cameramanilor

Hotararea a fost trimisa angajatilor TVR in urma cu cateva zile. „Comitetul Director a hotarat revocarea, incepand cu 15 septembrie 2007, a tuturor aprobarilor anterioare acordate unor angajati TVR de colaborare cu alte trusturi media”, se arata in document.

„Decizia a fost luata in urma sesizarilor privind colaborarea unor angajati din categoria personalului de specialitate cu alte trustruri media, fara aprobarea Comitetului Director”, se mai spune in motivatie.

Potrivit unor surse din TVR, este vorba de personal tehnic - cameramani, regizori etc. - care isi rotunjesc veniturile lucrand si pentru alte posturi. Decizia ii atinge insa si pe redactorii care colaborau la alte televiziuni sau scriau in presa scrisa.

Alexandru Sassu, presedinte interimar al TVR, spune ca decizia s-a luat dupa ce reprezentanti ai directiilor din TVR au atras atentia ca „salariati ai TVR ar colabora cu posturi concurente”.

Rodica Culcer, director de stiri si totodata membru al Comitetului Director, este una dintre persoanele atinse de hotarare. Ea spune ca va cere continuarea colaborarilor pe care le are in presa scrisa.

integral in EvZ