Numarul deceselor provocate de inundatiile din Moldova a ajuns la sapte, vineri, mii de case au fost avariate si peste o mie de persoane au fost evacuate in judetele Galati, Vrancea, Bacau si Vaslui, potrivit ultimului bilant dat publicitatii de Ministerul Internelor si Reformei Administrative.

Localitatea Tecuci din judetul Galati este cea mai afectata, sinistratii de aici au fost privati de apa potabila si hrana timp de doua zile, iar 762 de persoane au fost evacuate.

Au fost afectate patru judete, 57 de localitati, 1009 case au fost inundate, doua case au fost distruse, iar alte 25 sunt in considerate in pericol de prabusire. Pe lista pagubelor se afla 31 de poduri, 86 de podete si alte 23 de obiective socio-econimice afectate de inundatii. Au fost evacute 1.391 de persoane, iar o persoana este data disparuta.

Victor Paul Dobre, secretar de stat pentru relatia cu prefecturile in MIRA, a anuntat ca circulatia pe drumurile nationale a fost in mare parte restabilita, cu unele dificultati pe relatia Tecuci - Barlad, si ca pe calea ferata se efectueaza lucrari pentru a se restabili toate legaturile.