Biletele pentru meciul de box dintre Adrian Diaconu si Chad Dawson vor fi scoase la vanzare sambata in Statele Unite, iar organizatorii evenimentului din Sacramento se asteapta ca in sala sa fie prezenti sute de suporteri ai pugilistului roman.

Pe paginile de internet folosite de diaspora romana de peste Ocean au fost postate in ultimele zile zeci de mesaje de incurajare pentru Adrian Diaconu, iar numerosi membri ai comunitatii romanesti din Statele Unita au anuntat ca se vor deplasa in California pentru a urmari meciul programat in ziua de 29 septembrie.

“Desi Rechinul locuieste in Canada, stiu ca se va bate in primul rand cu inima la Romania“, afirma unul dintre suporterii lui Diaconu, cu referire la numele sub care pugilistul e cunoscut in lumea sportului. “De aceea voi fi in tribuna sa-l sustin“, se spune in mesaj.

Fanii romanului au raspuns si criticilor celor care sustin ca Diaconu nu are sanse prea mari sa-l invinga pe campionul mondial: “Desi trecutul sau pugilistic nu sugereaza ca Rechinul are o sansa buna sa-l invinga pe Dawson, eu sunt convins ca Adrian va da tot ce e mai bun din el“, declara un suporter care semneaza Sorin din Los Angeles, adaugand ca romanul il va trimite “fara probleme“ la podea pe boxerul american.

Promotorul Don King a anuntat ca meciul dintre Adrian Diaconu si “Bad“ Chad Dawson pentru centura de campion mondial al semigreilor in versiunea WBC va avea loc in ziua de 29 septembrie la ARCO Arena din Sacramento. Biletele vor fi puse in vanzare sambata, iar preturile lor variaza intre 30 si 250 de dolari.

Pentru confruntarea cu campionul mondial Dawson, pugilistul nascut la Ploiesti va primi peste 400.000 de dolari, ceea ce reprezinta cea mai mare suma primita vreodata de un boxer profesionist roman, pentru un singur meci.

Adrian Diaconu a cistigat dreptul de a-l infrunta pe Dawson dupa ce l-a invins, in repriza a treia, prin KO, pe americanul Rico Hoye in "finala aspirantilor".

In prezentarea facuta lui Adrian Diaconu, specialistii de la “East Side Boxing“ afirma ca boxerul in varsta de 29 de ani “poseda putere de knockout in ambele maini“ si “cu siguranta ca va testa barbia lui Dawson cu speranta ca va castiga titlul“.