Omul de afaceri rus Aleksandr Lebedev a inceput organizarea unei retele de hoteluri de lux in Europa. Recent, el a finalizat o afacere de cumparare a unui vechi castel din localitatea elvetiana Lucerna. O achizitie care a costat 14,55 milioane de dolari si care cuprinde, pe langa edificul propriu-zis, un funicular.

Este deja a treia si nu ultima asemenea cladire europeana pe care compania lui Lebedev o cumpara in vedere proiectului sau de hoteluri clasa lux. Construit in secolul 19 si cu vedere spre Lucerna, castelul Gutsch este considerat o adevarata „carte de vizita” a Elvetiei. Hotelul are renumele de a fi fost vizitat in mod regulat de regina Victoria.

In momentul de fata, hotelul numara 28 de camere si se intinde pe o suprafata de 1.600 de metrii patrati. Exista posibilitatea extinderii cu inca un corp de cladiri. Intr-o prima faza, se vor investi 10 milioane de dolari.

Tranzactia s-a realizat cu grupul UBS AG, care a cumparat ediciul in 2005 cu 7,6 milioane de dolari, de la unul din datornicii lui. Pana in prezent, compania lui Lebedev detine Chateaux de Forje, de langa Paris, precum si un castel in regiunea italiana Perugia, si studiaza posibilitatea cumpararii unei cladiri similare in Scotia, scrie publicatia RBK Daily.