Mazda Motor Europe GmbH, cu sediul in Germania, incepe in prezent recrutarea si contactarea posibililor dealeri. Locurile unde se vor deschide centre de vanzari pot fi in orase precum Varsovia, Cracovia, Poznan, Vroclav si Katovice.

"Economia Poloniei continua cresterea iar piata auto este de asemenea in crestere astfel ca o subsidiara Mazda are potentialul de a creste baza de clienti din Europa. in 2008 vom oferi clientilor polonezi toate versiunile Mazda2 si Mazda6", a declarat presedintele si directorul executiv al Mazda Motor Europe, James Muir.

In ultimii cinci ani, Mazda Motor Europe aproape si-a dublat vanzarile. Cu 19 companii nationale acoperind 20 de tari, Mazda controleaza in prezent aproape 90 la suta din distributia sa din Europa, a precizat Muir.

Mazda a vandut, in luna august, pe piata romaneasca, 74 masini, in crestere de 139 la suta fata de perioada similara a anului trecut, informeaza un comunicat al companiei.

In perioada ianuarie - august 2007, constructorul japonez a vandut 427 de unitati in Romania, in crestere cu 90 la suta, fata de primele opt luni ale anului anterior, aproape dublandu-si numarul de vehicule comercializate.

Integral in Smart Financial