Gasesc ca interviul dat de dl Geoana agentiei Rompres este unul foarte bun. Tonul e dur si transant, citesc cuvintele unui lider de partid foarte hotarat dar si franc; un lider gata sa priveasca problemele in fata si sa spuna lucrurilor pe nume, inclusiv (de fapt, mai ales) in ce priveste partidul sau.

„Am zgandarit cuibul de viespi care a intrat in panica. (...) Nu ascund ca aceasta motiune a produs deranj si in interiorul PSD. Unora le este teama din motive personale, legate de dosare sau afaceri private. Dar acest lucru este bun pentru PSD, pentru ca in felul acesta se vor separa apele”

„Treaba asta cu raspunderea conducerii pentru rezultatul motiunii de cenzura este o gaselnita inventata de cei disperati ca PSD are curajul sa rupa pisica in doua, iar ei isi vad ruinate iluziile.

(...) Spre deosebire de alti fosti lideri ai partidului, daca nu voi reusi sa-mi respect promisiunea fata de partid si fata de electoratul nostru, voi pleca, alaturi de echipa noastra de conducere. Sunt convins ca nu va fi cazul. Dupa alegerile parlamentare de anul viitor, tragem linia si masuram”.

„Concret, de motiune se tem cei cu dosare grele, cei care tin cu dintii de putere, cei care nu lasa loc generatiilor tinere, politicienii rosi de vulnerabilitati, depasiti de timpuri si de evenimente, inclusiv de la PSD”.

(Mircea Geoana, interviu pentru Rompres preluat de Gandul)

Sa nu-mi spuneti ca textul e facut de consultanti, caci e irelevant, cel putin pana la un punct. Pana la punctul in care liderul intelege ratiunea mesajului pus sa-l rosteasca. N-are importanta daca un astfel de discurs este sau nu opera celui care-l spune in public, cat timp acesta poate pastra pe mai departe coerenta cu ideile pe care le-a expus, indiferent cine i le-ar fi formulat.

Or, odata ce ai admis, ofensiv si dur, dar si foarte transant ca e motiunea de cenzura a provocat o reactie ostila puternica in interiorul partidului, de ce sa vii apoi si sa spui ca amanarea depunerii ei se datoreaza altor ratiuni decat aceasta ostilitate interna pe care tocmai ai denuntat-o? Cine poate crede un text de genul “sa nu suprapunem dezbaterea cu alegerea patriarhului

ortodox”? Sunt convins ca vocile cele mai binevoitoare la adresa dlui Geoana pot cu greu sa pretinda ca asta e altceva decat un pretext absolut straveziu.

Daca (de)zbaterile interne continua si motiunea se mai amana si peste o saptamana, atunci ce-o sa mai invoce presedintele PSD? Echinoxiul? Inceperea anului universitar? Ziua Nationala a Arabiei Saudite? Dar partea proasta si de neinteles este ca pretextul incearca sa ascunda exact ce declarase acelasi dl Geoana in interviul preluat azi de presa!

Integral pe blogul lui Doc