Jane Wyman, una din cele mai mari staruri de la Hollywood din anii ’40 si ’50 si prima sotie a fostului presedinte a Statelor Unite Ronald Reagan, a decedat luni in locuinta sa din Palm Sprins, California, la varsta de 93 de ani, informeaza bbc.com.

Wyman a fost nominalizata de patru ori la premiile Oscar, castigand un astfel de premiu pentru rolul sau din “Johnny Belinda”.

Jane Wyman s-a casatorit cu Reagan in anul 1940. Cei doi au avut impreuna doi copii, insa au divortat dupa opt ani de casnicie.

Reagan a imbratisat si el meseria de actor si a aparut alaturi de Wyman in doua productii de succes -“ Brother Rat” si “Brother Rat and a Baby”.

Popularitatea actritei a crescut dupa incheierea celui de-al doilea razboi mondial, iar prima sa nominalizare la Oscar a venit in 1947 pentru rolul sau din “Gregory Peck in The Yearling”.

Succesul actritei a continuat si in anii ’50, aceasta devenind una din cele mai bune actrite de drama ale timpului mai ales datorita rolurilor interpretate in “The Glass Menagerie”, “Alfred Hitchcock's Stage Fright” si “Here Comes the Groom with Bing Crosby”.

Celelalte nominalizari la Oscar au fost pentru rolurile jucate in “The Blue Veil” si “Magnificent Obsession”.

Cariera sa de actrita s-a incheiat in anul 1969, ultimul sau film fiind “How to Commit Marriage”, in care a jucat alaturi de Bob Hope si Jackie Gleason.

Wyman, care a fost casatorita de cinci ori, a discutat foarte rar despre divortul de Reagan, insa a spus ca s-au despartit din cauza faptului ca “politica a constituit o bariera” intre ei.

Wyman si Reagan au avut impreuna o fiica, Maureen, care a decedat in 2001, si un baiat adoptat, Michael.