Este vorba despre trucuri pe care producatorii de mobila si designerii de interior le folosesc adesea pentru a schimba stilul unei amenajari.

1 Vopseste dulapurile. Spatiile de depozitare ocupa mare parte din pereti, asa ca schimbarea culorii dulapurilor va modifica radical aspectul bucatariei. Daca mobilierul tau este din lemn, poti vopsi usile, iar daca este din PAL, le poti acoperi cu autocolant sau schimba.

Daca esti dispus sa faci ceva extravagant, poti vopsi dulapurile suspendate intr-o culoare si pe cele inferioare in alta. Daca ai o bucatarie mica, poti oferi senzatia de spatiu mai mare daca vopsesti dulapurile suspendate in culoarea peretelui pe care se afla.

2 Elimina aglomeratia. Ustensile de bucatarie, vase, dar si facturi, chei, lucuri de-ale copiilor si alte maruntisuri, toate trebuie sa isi faca loc in bucatarie. Iti suna cunoscut? Daca vei scapa de inghesuiala si vei organiza mult mai bine dulapurile inchise, rafturile deschise vor parea cu mult mai libere.

3 Schimba manerele. Este o metoda extrem de rapida si de ieftina pentru a schimba aspectul mobilei. Trebuie doar sa mergi la magazin cu vechile manere, pentru a fi sigur ca achizitionezi unele care sa aiba aceeasi dimensiune intre gaurile de prindere. Daca manerele tale se prind intr-un singur surub, ai libertate totala sa cumperi ce iti place.

4 Schimba sistemul de iluminat. Daca ai o aplica, pune un corp de iluminat mai mare, care sa semene eventual cu un mic candelabru. In cazul in care te pricepi, poti pune chiar o lumina locala pentru blatul de lucru.

5 Schimba jaluzelele. Daca ai o perdea clasica, incearca niste storuri romane, iar daca vrei mai multa lumina si iluzia de spatiu, poti lasa geamurile descoperite total.

6 Adauga sticla sau plexiglas. Cu ajutorul unui fierastrau vertical poti decupa usile dulapurilor si sa introduci in spatiile nou formate sticla (transparenta sau sablata) ori plexiglass. Mobila va avea un aspect mult mai modern.

7 Cumpara un nou set de vase. Daca ai multe rafturi deschise, le poti tine la vedere si vor improspata decorul. Poti cumpara insa numai cateva piese decorative, pe care sa le expui.

Integral in Evz