Cel mai prestigios titlu european in materie de noutati auto, Masina anului, va fi acordat anul acesta, la finele lunii noiembrie. Deocamdata s-au stabilit cele 33 de modele eligibile din acest an. Fiecare trebuie sa fi fost lansat in ultimul an, sa fie disponibil, conform regulamentului, pe cel putin cinci piete europene sau sa fie vandut in cel putin 5.000 de unitati anual.

Alegerea Masinii anului 2008 se va face, la fel ca si pana acum, prin votul unui juriu format din 58 de ziaristi de la publicatii auto din 22 de tari europene. Procesul de votare are doua etape. Prima consta in alegerea unei “liste scurte”, cu cele 7 modele finaliste, in octombrie, iar rezultatele jurizarii finale urmeaza sa fie anuntate pe 19 noiembrie.

Ramane de vazut care va fi succesorul lui Ford S-Max, modelul ales Masina anului 2007. Favoritul publicului pare sa fie pentru moment FIAT 500, insa acesta are de infruntat concurenti puternici, precum Ford Mondeo, Mercedes Clasa C, Nissan Qashqai sau Renault Laguna, ca sa amintim doar cateva “nume grele”.

Masina anului 2008 - lista celor 33 de modele eligibile

Audi A5/S5

BMW X5

Chrysler Sebring

Citroen C-Crosser / Mitsubishi Outlander / Peugeot 4007

Daihatsu Materia

Dodge Nitro

FIAT 500

FIAT Bravo

Ford Mondeo

Honda CR-V

Hyundai i30

Jeep Patriot

Jeep Wrangler

Kia cee'd

Land Rover Freelander 2

Lexus LS460/600h

Mazda2

Mazda CX7

Mercedes Clasa C

Nissan Qashqai

Nissan X-Trail

Opel Antara

Peugeot 308

Renault Laguna

Renault Twingo II

SsangYong Actyon

Skoda Fabia

Smart ForTwo

Subaru Impreza

Toyota Auris / Corolla

Volkswagen Tiguan

Volvo V70 / XC70

Integral in Auto News