In aceeasi sedinta se vor supune aprobarii si propunerile facute de PD si Presedintie pentru posturile din Consiliul de Administratie al SRR, Narcisa Iorga si, respectiv, Marinela Constantinescu.

Senatorii din comisia de cultura au solicitat, marti, conducerii TVR ca in trei luni sa-si rezolve problemele. Membrii Consiliului de Administratie al TVR si presedintele interimar Alexandru Sassu au fost audiati de catre comisia de cultura pentru a expune problemele cu care se confrunta. Presedintele comisiei, senatorul PSD, Adrian Paunescu a propus un termen de trei luni de zile.

Sassu s-a plans senatorilor ca TVR are probleme grave in domeniul financiar, dand ca exemplu faptul ca “sunt angajati care nu fac nimic", dar care primesc salarii mari.

El a precizat ca este foarte dificil ca acestia sa fie identificati deoarece “sunt oameni care nici nu mai vin, pentru ca salariul intra pe card, si acestia iau si ore suplimentare".

Sassu le-a mai spus senatorilor ca bugetul destinat pentru salarii este 35% din bugetul total al televiziunii, fapt inadmisibil, in opina sa.

Sassu a anuntat ca s-a constituit deja o comisie interna care analizeaza orele suplimentare ale angajatilor. Presedintele interimar a spus ca raportul comisiei speciale sa fie dezbatut in octombrie la sedinta Consiliul de Administratie .