Parlamentarii nu au putut sa voteze in mod direct impotriva lui Avramescu, pentru ca ar fi insemnat sa-l refuze la pachet si pe Alexandru Lazescu - propunerea PD, cu care sunt insa de acord.

Votul pentru amanarea deciziei privindu-i pe cei doi candidati a fost de 262 pentru si 48 impotriva - cele ale PD. Dupa ce s-a luat decizia privind amanarea votului final, PD a iesit din sala.

Reamintim ca propunerea Presedintiei pentru CA al TVR, Catalin Avramescu, nu a primit nici un vot in comisiile de specialitate ale Parlamentului.

Regizorul Ioan Carmazan fost numit de Parlament cu 249 de voturi in functia membru al CNA. Caramazan a fost propus de PSD in locul ramas liber dupa demisia lui Valentin Nicolau, care a parasit institutia in urma negocierilor dintre PSD si PNL pentru sefia CNA.

Numirea lui Ioan Caramazan a mai fost supusa o data la vot in sesiunea trecuta, dar nu a fost validat pentru ca nu a intrunit numarul necesar de voturi.

Si candidatura lui Rasvan Popescu a mai fost supusa votului, in sesiunea trecuta, dar lipsa cvorumului a facut imposibila luarea unei decizii. Parlamentarii prezenti atunci la sedinta au decis ca Alexandru Sassu si Rasvan Poepscu sa asigure interimatul la SRTv si respectiv CNA pana pe 1 octombrie 2007.

In conformitate cu legile de functionare, presedintele director general al televiziunii publice a fost ales prin vot cu bile, iar seful CNA prin vot pe buletine.

Parlamentarii au decis miercuri sa valideze si unul dintre candidatii pentru un mandat in CNVM, desi subiectul nu figura pe ordinea de zi. Astfel, Mihai Petreanu, propus de PRM, a fost validat in functie fara niciun vot impotriva.