Consiliul Mondial al Federatiei Internationale de Automobilism va judeca joi cazul de spionaj in care “acuzat” este echipa McLaren, care ar fi folosit informatii obtinute ilegal despre monoposturile Ferrari.

Echipa patronata de Ron Dennis ar putea fi exclusa din editiile 2007 si 2008 ale “Marelui Circ”, scrie Times, care anunta ca dosarul pregatit de Consiliul Mondial are 166 de pagini. Ultimele evolutii in dosar au aparut in urma dezvaluirilor lui Fernando Alonso, pilotul spaniol al McLaren si campion en-titre.

Acesta a acceptat sa dea detalii despre informatiile legate de strategia Ferrari dupa ce fusese amenintat cu ridicarea licentei de pilor profesionist.

In acest moment, McLaren ocupa primul loc in clasamentul constructorilor, cu 23 de puncte in fata echipei Ferrari, iar Lewis Hamilton si Alonso (ambii McLaren) ocupa primele doua locuri in clasamentul pilotilor.

Presedintele Ferrari, Luca di Montezemolo, a declarat miercuri, la Salonul Auto de la Frankfurt, ca echipa sa ar merita titlul la masa verde.