Iulian Trasa isi aminteste oportun de prodigioasa activitate audiovizuala a IPS, devenit asta-seara PF, Daniel, noul Patriarh. Un ochi aruncat pe lista de licente de la CNA ne ajuta sa numaram posturile din reteaua Trinitas, adica ale Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, care sunt nici mai mult, nici mai putin de 26.

Pentru comparatie, o retea maricica, precum a Pro FM, are 30 de statii locale, iar liderul Kiss FM se duce peste 50.

Audienta Trinitas, e drept, nu prea “prinde” topul urban si pe cel national, iar studii locale nu se fac in zona in care statiile emit, adica Botosani, Barlad, Brodina, Darabani s.a.m.d. Cu privire la profitul acestei actiuni se pot spune putine, fiindca Mitropolia Moldovei si Bucovinei nu are date fiscale pe site la Ministerul Finantelor, desi prezinta, cuminte, doua CUI-uri.

Mitropolia, de altfel, are si o pagina de web, la MMB.ro, destul de bine pusa la punct, dar lucruri mai interesante putem gasi pe site-urile Trinitas.ro, unde ies la iveala, pe langa Radio.Trinitas.ro, si o editura, o tipografie si un magazin virtual (no credit cards accepted, plata prin ramburs).

Daca reteaua Trinitas vi se pare mare, aflati ca exista ceva mai mare decat ea: Micul Samaritean. Acesta numara 27 de posturi. E vorba, cred, de un cult neo-protestant, care opereaza prin SC Audio Delta SRL. Societatea are pierderi de 562.541 RON in 2006, la o cifra de afaceri de 436.450 RON.

Remarcabil, tot conform Ministerului de Finante, Micul Samaritean a reusit sa sufle foc in eter cu 29 de angajati, adica aproximativ cate unul de statie locala din Cobadin, Craiova, Cimpulung, Dej etc., la care punem de la noi doi directori, daca nu cumva plateste la negru sau sub o alta forma semi-legala, ceea ce nu e frumos pentru un samaritean, oricat de mic ar fi el.

Stau si ma gandesc cum arata un format de matinal la Micul Samaritean: DJ Pachlebel ii da legatura lui Ionel Calvin pentru stiri, cu precizarea ca sunt una si aceeasi persoana, din motive de buget.

dezbate pe blogul lui Comanescu