Postul Realitatea TV a investit 6 milioane de euro in echipamente si sisteme de productie si de transmisie, in contextul trecerii la grila de toamna. Grafica televiziunii a fost schimbata, iar stirile vor rula dupa un concept folosit de BBC si CNN. In noua grila, alte emisiuni revin pe post.

Stiri reactualizate permanent

Jurnalele de stiri vor fi construite dupa conceptul BBC si CNN - „forever news”. Ele vor incepe la fiecare ora fixa, se vor „reincarca” la fiecare jumatate de ora si vor fi up-datate in orice moment cu ultimele noutati, astfel incat telespectatorii sa fie la curent cu evenimentele in desfasurare in orice moment ar accesa programele de stiri ale Realitatii TV.

De asemenea, pauzele de publicitate vor fi fragmentate in parti mai mici, pentru a dinamiza jurnalele.

Tot pe model american va fi construit si programul de stiri de dimineata, reprezentat de stiri scurte si alerte, care va fi difuzat intre orele 6.00 si 10.00. Jurnalul va fi prezentat de Letitia Zaharia si Radu Nechit si va contine cele mai importante evenimente ale noptii si ale zilei precedente, precum si previziunile pentru ziua in curs.

Jurnalele de stiri care vor fi difuzate intre orele 10.00 si 15.00 vor fi prezentate de Laura Chiriac si Cosmin Prelipceanu, iar Melania Medeleanu, impreuna cu Emil Hurezeanu, Iosif Boda si Cornel Nistorescu vor intoarce pe toate fetele, duminica seara, evenimentele importante ale saptamanii.

Pe plan tehnic, emisia postului va fi automatizata si digitalizata. Totodata, Realitatea TV a achizitionat un car de reportaj de ultima generatie, echipat cu opt camere TV si obiective speciale, precum si doua echipamente mobile de transmisie pe satelit, folosite pentru transmisiuni internationale.

integral in EvZ