Brice Hortefeux, ministrul Imigratiei si identitatii nationale din Franta, a convocat la 12 septembrie la minister o serie de prefecti care nu au atins cota de expulzari care le-a fost fixata la inceputul anului. Ministrul reia astfel practica inaugurata de Nicolas Sarkozy pe cand era el insusi la Ministerul de Interne, scrie Le Figaro, citat de Rador.

Aceasta intalnire a fost fixata dupa ce Brice Hortefeux a trebuit sa il informeze pe presedintele republicii la 20 august. Or, cu circa 11 000 de expulzari a strainilor fara acte de sedere in tara lor de origine sau intr-un alt stat european realizate la sfarsitul lui iulie, ministrul a admis ca va fi greu sa se atinga cifra de 25 000 fixata de Nicolas Sarkozy. Brice Hortefeux va trebui asadar sa faca presiuni asupra prefectilor.

Obiectivul va fi totusi complicat de realizat. Romanii si bulgarii care reprezentau intre 20 si 30% din expulzari in anii precedenti, au intrat in Uniunea Europeana. Anul acesta ei nu mai pot fi asadar expulzati sau numai in imprejurari foarte speciale.