Reuniunea va fi gazduita de ministrul de finante portughez, Fernando Teixeira dos Santos, si ii va avea printre participanti pe guvernatorul Bancii Centrale Europene, reprezentanti ai Comisiei Europene si ai Bancii Centrale.

Prima zi a evenimentului va fi precedata de intrunirea Eurogroup din care fac parte doar ministrii de finante din tarile care au adoptat moneda euro si, in calitate de observatori, cei ai celor doua state, Ciprus si Malta, care urmeaza sa intre in zona euro la 1 ianuarie 2008.

Reuniunea ECOFIN, la care vor fi prezenti ministrii de finante din UE, va debuta cu o dezbatere privind guvernanta Fondului Monetar International si sustinerea candidaturii lui Dominique Strauss pentru postul de director general al institutiei financiare.

Vineri, oficialii europeni vor mai aborda aspecte institutionale ale calitatii finantelor publice, axandu-se pe impactul administrarii publice eficiente asupra cheltuielilor publice si a competitivitatii economice. Totodata va fi abordata situatia economiei si a stabilitatii financiare in UE.

Integral in Business Standard