Inaintea meciului cu Italia, pilierul Petru Balan (considerat unul dintre cei mai buni din campionatul francez) a iesit din cantonamentul tricolor, cauza oficiala fiind "ruptura de menisc", accidentare pe care ar fi suferit-o "in timpul cantonamentului din Pirinei".

In duminica dinaintea meciului cu Italia, Balan a mers la medicul echipei din Biarritz si s-a intors in cantonamentul tricolor cu o radiografie care arata o problema a meniscului. In fata acestei expertize medicale, Balan a fost scos din cantonament, urmind sa rateze intreg turneul.

Managerul nationalei romane, Robert Antonin a declarat: "Stiam de mai multa vreme despre aceasta problema", sugerind ca de fapt clubul Biarritz i-a interzis romanului sa joace, pentru a nu-si agrava problema de la genunchi.

"Daca eram o natiune mare in rugby, ma intreb daca acest episod s-ar fi intimplat", a adaugat Antonin.

A doua zi dupa aceasta declaratie a lui Antonin, conducatorii lui Biarritz au facut o declaratie publica, prin care precizeaza: "Accidentarea lui Balan este cu adevarat serioasa".

Conducatorii romani si-au dorit ca Balan sa joace macar meciul cu Italia, intilnire care reprezenta principalul obiectiv al "stejarilor". Insa ideea a-l forta sa joace cu infiltratii li s-a parut si jucatorului, si clubului Biarritz, mult prea riscanta.

"Ar fi culmea sa ne certe federatia romana, mai ales ca noi platim tratamentul jucatorului...", a raspuns clubul din Biarritz, printr-o declaratie citata de "L'Equipe".

Romania-Italia 18-24/ La un pas de fericire...