Ford se asteapta ca in 2012 cifra de afaceri a fabricii de automobile de la Craiova sa ajunga la 2,8 miliarde de euro pe an, in timp ce volumul afacerilor cu furnizorii va atinge valoarea de un miliard de euro, conform presedintelui Ford Europa, John Fleming.

Contractul de vanzare a uzinei, in varianta romana, prin care Ford cumpara actiunile statului roman la Automobile Craiova, a fost semnat ieri in capitala Baniei, in prezenta premierului Calin Popescu-Tariceanu si a presedintelui Ford Europa, John Fleming. Producatorul american inca nu doreste sa dezvaluie modelul pe care il va construi in proaspat achizitionata fabrica.

Singurele detalii pe care presedintele Ford Europa le-a oferit sunt ca modelul respectiv se va produce exclusiv la Craiova, ca acesta va fi un „autoturism verde” din punct de vedere ecologic si ca nu este un model low-cost.

„Ne aflam in al patrulea an consecutiv pe profit al diviziei Ford din Europa. Va alaturati noua intr-un moment prielnic al companiei”, a precizat John Fleming in cadrul ceremoniei de semnare a contractului. Reprezentantul Ford a mai spus ca perioada imediat urmatoare va fi una de tranzitie, in care compania va fi condusa de o echipa special constituita in acest sens.

integral in EvZ