Hanescu a cistigat primul set si parea sa se afla la comanda jocului. In a doua mansa, nu si-a mai facut atit de usor punctele pe propriul serviciu. Gilles Simon a profitat de momentul nefavorabil al romanului si a ridicat ritmul loviturilor. Francezul nu a mai cedat initiativa si sa impus cu 6-2 in decisiv.

"Dupa primul set in care am jucat destul de bine, am inceput sa servesc din ce in ce mai prost. Mi-am pierdut treptat increderea si nu am putut face nimic. Simon are un joc incomod pentru mine si nu m-am putut reacomoda cu el." - Victor Hanescu.

Hanescu este primul roman care a jucat finala turneului de la Bucuresti.

Set 1

Hanescu rateaza prima minge de break la 1-1: un smash ce parea simplu a trimis mingea in afara terenului. Simon isi face in cele din urma punctul si revine in avantaj (2-1). Cei doi fructifica apoi lejer avantajul serviciului (2-2, apoi 3-2 pentru francez). La 3-3, Hanescu are 3 mingi de break. O fructifica pe a doua si ia prima optiune la cistigarea mansei inaugurale: 6-4 pentru roman.

Set 2

Victor ii pune probleme francezului inca din primul game al mansei secunde. Simon puncteaza in cele din urma (are 1-0). Francezul reuseste breakul in punctul urmator, pe fondul unei relaxari surprinzatoare a romanului (2-0). Simon trece la comanda jocului (3-0, 4-1, 5-2).

Victor a avut dificultati in a-si fructifica serviciul (a comis si o dubla greseala), in vreme ce francezul impune un ritm mai ridicat decit in setul inaugural. Simon egaleaza la seturi: 6-3, 1-1 la general.

Setul 3

Hanescu deschide foarte bine mansa decisiva - puncteaza repede pe propriul serviciu (1-0). Simon egaleaza (1-1) si intra in avantaj cu un break (2-1). Gesturi de nemultumire ale lui Victor care cedeaza si urmatorul punct jucat pe serviciul sau (4-1 pentru francez). In gameul 6, Hanescu incearca relansarea: are 3 mingi de break, insa Simon le salveaza (5-1) si cistiga finala (6-2).

Imagini de la Open Romania / Foto: HotNews.ro