Comunicatul organizatorilor

Fundatia artEST si Agentia de Vise dau startul celei de-a treia editii a Premiilor Ioan Chirila. Cea mai prestigioasa competitie din gazetaria sportiva romaneasca isi va desemna castigatorii luni, 26 noiembrie, la Ateneul Roman.

Premiile se adreaza tuturor jurnalistilor de sport, indiferent de forma de exprimare a acestora (presa scrisa, radio, televiziune, agentie de presa).

In competitie vor intra cei mai buni gazetari sportivi in 2007, nominalizati de catre cele mai importante institutii media romanesti. La aceasta editie, au fost invitate sa nominalizeze si 15 personalitati din lumea sportiva si culturala, dar si publicitari, tocmai pentru a raspunde pe deplin dorintei de maxima obiectivate a organizatorilor, dar si a concurentilor.

„Primele editii i-au surprins pe multi, deoarece s-au desfasurat sub semnul unui motto, care va intra in constiinta acestei competitii: Premiile Ioan Chirila nu se vor acorda cu usurinta, ci ele va trebui sa reflecte nu numai talent, originalitate, moralitate, ci si ceva din unicitatea celui care a fost Marele Cronicar.

Vor accede la ele doar aceia care nu si-au comercializat scrisul, aceia care incearca sa schimbe lumea fara incrancenare, cu zambetul pe buze, aceia nascuti din mantaua lui Ioan Chirila.

Cu fiecare editie, se va reaseza scara valorilor, fiecare gazetar de sport va avea dreptul sa spere la o nominalizare, in masura in care va indeplini conditiile de mai sus”, spune Iarina Demian, presedintele Fundatiei artEST.

Sapte membri ai juriului vor decide castigatorii pentru cele noua premii din concurs. Componenta juriului va fi facuta publica pe 20 septembrie a.c.

Presa scrisa

Marele Premiu / Cel mai bun ziarist

Reporterul anului / Cel mai bun autor de reportaje

Editorialistul anului / Cel mai bun analist-comentator

Fotoreporterul anului

Televiziune

Comentatorul TV al anului

Radio

Comentatorul radio al anului

Literatura sportiva

Premiul special pentru carte / Autorul celei mai bune carti a anului

Talentul anului

Cel mai bun autor neprofesionist

Sportivul anului

Cel mai bun sportiv al anului in curs

Laureatii vor primi o placheta din bronz, gravata cu semnatura lui Ioan Chirila - lucrarea sculptorului Mihai Buculei. Placheta acordata Sportivului anului va fi din argint. Premiile nu vor avea doar valoare simbolica, ci si una materiala.

In acest an, Premiile au un nou partener, un infocat sustinator al succeselor romanesti si un succes national in sine - URSUS, prima bere premium romaneasca. De cativa ani, URSUS a intemeiat o adevarata traditie de implicare activa in recunoasterea si promovarea reusitelor marcante ale romanilor. Totul a inceput cu sponsorizarea emisiunii „Dinastia Campionilor”.

Continuarea a reprezentat-o parteneriatul cu FOR (Fundatia Olimpica Romana), Gala Invingatori pentru Romania si acum parteneriatul cu Premiile Ioan Chirila.

Producatorii evenimentului sunt Fundatia artEST, al carei presedinte este Iarina Demian si Agentia de vise, condusa de Tudor Chirila. Coproducatori ai evenimentului sunt Europa FM, Evenimentul Zilei si HotNews.ro, iar parteneri media, TVR, Academia Catavencu si 24 FUN.

Cu aceasta ocazie anuntam si relansarea paginii oficiale a concursului, www.ioanchirila.ro. La aceasta adresa veti gasi toate detaliile privind Premiile Ioan Chirila.