Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a decis sa prelungeasca pentru a doua oara, cu 30 de zile, valabilitatea ofertei de privatizare a Electroputere Craiova cu Al Arrab Company Ltd, oferta care urma sa expire marti, sustin surse din AVAS, citate de NewsIn.

Colegiul director al AVAS a decis, in sedinta din 6 septembrie, ca termenul-limita pentru incheierea negocierilor de privatizare sa fie amanat cu inca o luna, din cauza ca negocierile clauzelor contractuale au durat mai mult decat s-a preconizat.

Negocierile cu firma saudita Al Arrab pentru preluarea companiei Electroputere Craiova ar putea fi finalizate in perioada imediat urmatoare, astfel incat contractul de privatizare sa fie semnat cat mai repede, posibil chiar la sfarsitul acestei saptamani. Contractul ar trebui aprobat, ulterior, si de Colegiul Director al AVAS.

In luna iunie, AVAS a selectat oferta depusa de Al Arrab pentru privatizarea uzinei de la Craiova. Valoarea totala a tranzactiei, care include plata actiunilor, preluarea datoriilor, investitii si capital de lucru, depaseste cu putin 120 de milioane de euro.

Firma Al Arrab ar urma sa plateasca statului 2,3 milioane euro pentru pachetul de 62,82% din actiunile Electroputere, va asigura un capital de lucru de 37 milioane euro si va realiza investitii de aproximativ 20 milioane euro.

Totodata, firma va prelua si datoriile Electroputere, evaluate la 60,5 - 61 milioane euro.

Investitorul va mentine obiectul de activitate al uzinei Electroputere, iar locomotivele produse la Craiova ar urma sa fie exportate in tarile din zona Golfului, precum Iordania si Emiratele Arabe Unite, unde firma deruleaza proiecte de infrastructura, constructii cai ferate si material rulant in valoare de peste noua miliarde euro.