Habemus patriarhus. Si, mai alesus, habemus patriarhus mistocus. Despre Daniel s-a zis ca e mogul de presa, ca e super manager, ca e mason, ca e securist si alte cele lumesti, dar a scapat atentiei publice cea mai uimitoare trasatura a preafericiei sale: Daniel e un minunat organizator de batai calugaresti. Da, K1 cu maicute si calugari, mai tare decit orice cafteala de ring.

Smarandescule, Dorofteie, puneti-va manusile si proteza in cui, ca au aparut altii mai tari ca voi. In acest moment cititorii sint rugati sa-si inchida telefoanele mobile, incepe relatarea unui spectacol cum nu s-a mai vazut. De asemenea, cei mai slabi de inger sint rugati sa inchida revista acum.

Runda 1 de batai calugaresti

Se petrece in localitatea Bodesti, judetul Neamt, in curtea unei manastiri nou ridicata, de o localnica. Am asistat pe viu la ea, in urma cu doua saptamini, iertati-ma daca nu o redau prea coerent, sint inca sub efectul emotiei date de acest show.

Doamnelor si domnilor, in echipament complet negru, cu naframa pe cap si cruciulita la git, este in coltul sting al manastirii, calugarita bataioasa Eeeleeeenaaaa Iovu! Iar in coltul din dreapta il avem pe supermegastarul batailor de manastire, staretul Andreescu Ioan, in echipament de asemenea negru, dar cu patrafir peste pectorali. Sa inceapa cafteala.

Fight! (adica fait, pentru cine nu stie ce zice arbitrul de ring pe englezeasca). Staretul Andreescu vine furios, ii tremura buza.

Face citiva pasi iuti spre calugarita. Ajunge in fata ei. Are ocazia sa-i dea o lovitura de picior in gura, dar nu poate din cauza sutanei. Alege sa-i arda o dreapta in spate. Apoi face un keiko, urmat de un tsuki-waza, brusc recurge la momom-kiki, dupa care da o uke-waza rapida, un shotei-waza si la final o kansetsu-waza care o termina pe luptatoarea calugarita.

Pentru cine nu a facut cursuri de karate ortodoxe, voi descrie in termeni de babardeala de strada meciul de full-de popi-contact la care am asistat in curtea manastirii. Deci, staretul s-a repezit la calugarita si a propulsat-o cu o lovitura de brat doi metri inapoi.

Calugarita, buimacita si dezechilibrata de forta net superioara a staretului, n-a putut sa-si fereasca spatele de o serie naucitoare de pumni si de lovituri cu podul palmei (shotei-waza de care ziceam). A urmat o alergare scurta prin fata bisericii.

Staretul a prins-o si a inghesuit-o pe calugarita in gardul manastirii si i-a luxat mina cu o tehnica impecabila (kansetsu-waza ca la carte). Am uitat sa mentionez faptul ca staretul stapinea foarte bine si tehnica kiai-ului. Of, iar trebuie sa traduc pentru neinitiatii in karate crestinesti. Kiai-ul e strigatul de intimidare folosit de maestrii artelor martiale.

Iar staretul a tipat la calugarita, in toiul caftului, niste cuvinte pe care va rog sa le cititi numai daca aveti peste 18 ani.

Unsul lui Dumnezeu a tunat baritonal si tare catre maicuta: "Futu-ti gura ma-tii di drac!" Scuzati accentul moldovinesc, sper totusi ca ati inteles ca un staret zice, chiar in usa bisericii manastirii, ca ar fute gura mamei unei calugarite.

Crestineasca blagoslovenie! Se apropie sfirsitul lumii, fratilor, pocaiti-va! Becali scoate CD cu el behaind cintece bisericesti, iar un staret bate si fute-n gura o calugarita.

Chiar, BOR-ul ar fi cazul sa scoata CD cu preoti injurind melodic, in stilul in care intoneaza Aliluia-aliluia-aliluia. Ar face mai multe vinzari ca Gigi. Si daca tot am ajuns de la batai de biserica, la afaceri, hai sa va zic naucitorul motiv al batutei.

Calugarita batuta se face vinovata ca

a ctitorit chiar ea manastirea din Bodesti. In 1995 s-a decis sa se calugareasca. Avea un teren de vreo 5000 metri patrati, avea si niste bani deoparte. Ce face o femeie care vrea sa se calugareasca, are un teren si bani? Se calugarea, ii raminea terenul nefolosit. Intra cu banii intr-o manastire, nu avea ce sa-si cumpere de ei, decit luminari.

O tona de luminari. Ia mai bine, s-a gindit femeia, sa imbine utilul cu placutul. Si asa s-a decis sa-si faca singura o manastire pe terenul ei. A primit acceptul Mitropoliei Sucevei, a adunat in jurul ei vreo douazeci de calugarite si s-a pus pe construit. In doi ani erau gata chiliile si doua biserici.

Doua biserici in aceeasi manastire. A facut o biserica pe care a numit-o de iarna, mai mica, mai usor de incalzit si alta mai mare, de vara. Arata superb tot ansamblul, merita vazut, vorba agentilor imobiliari. Tocmai de-aia a stirnit pofta unor alti locatari decit cei pentru care se construia. Din 1997 pina-n 2005, calugaritele au stat in manastirea la care au lucrat. In 2005 apare in schema parintele Andreescu.

Nu a venit singur la manastire, ci cu o trupa de calugari. Pe linga biblii, cruciulite si tamiie, monahii aveau in dotare surubelnite, ciocane si dalti, sfintite desigur. S-au uitat la mareata constructie, le-a placut. Si, in loc sa bata toaca au inceput sa ciocane cu daltile in yalele chiliilor si ale bisericilor.

In stil de raketi ucrainieni au ocupat in forta manastirea si le-au dat afara in suturi pe calugarite. Au schimbat rapid yalele cu unele aduse de ei.

Socate, calugaritele s-au dus sa se plinga la IPS Daniel,

Mitropolitul Moldovei si Bucovinei la acea data. Iar sfintia sa, cu harul lui, le-a dat un sfat crestinesc. Le-a zis: "Iesiti afara!" si le-a aratat, nu Poarta Raiului, ci usa biroului sau mitropolitan. Cu indemnul lui Daniel infipt in inima, calugaritele au sperat ca li se va face dreptate la Judecata de Apoi, dar s-au dus sa o obtina mai intii la Judecata de Acum.

Adica au apelat la instanta. Cu ocazia asta calugaritei Iovu, proprietara terenului pe care e manastirea si cea care a construit, pe banii ei, intreg ansamblul, i-a fost dat sa traiasca o minune. N-a lacrimat vreo icoana, nici n-a izvorit mir un os de sfint, ci ceva mai uimitor.

Staretul Andreescu i-a fluturat un act notarial de donatie, prin care se facea ca Iovu Elena si-a donat terenul bisericii.

Femeia s-a crucit mai ceva ca-n fata sfintului altar, caci stia ca nu a semnat nicicind un asemenea act. Este evident un act contrafacut de un Popa prostu', pentru ca acordul de donatie are doar semnatura Elenei Iovu, nu si pe cea a sotului ei. Terenul era un bun comun al celor doi, dobindit inainte ca femeia sa se calugareasca. Donatia trebuia sa se faca cu acordul amindurora.

Popanii raketi n-au putut falsifica decit semnatura femeii, pentru ca doar pe asta au gasit-o. Hai ca nu vreau sa va plictisesc cu acte, revenim la batai calugaresti.

Runda 2

Cronologic, runda asta s-a petrecut inainte de runda 1, la care si eu am asistat. A avut loc pe 11 decembrie 2005. A fost mai spectaculoasa chiar decit ce am vazut eu. A participat la meci acelasi staret Andreescu, dar a avut-o ca adversar pe alta maicuta, din rindul celor strinse in jurul Elenei Iovu. Bataia a avut loc chiar in biserica.

Maicuta Dodan Ana, de 79 de ani, s-a dus sa se inchine, ca orice crestin, in postul Craciunului.

Popa Andreescu s-a gindit ca e cazul s-o miruiasca. Intr-un mod original, cu pumnii, fiindca e din gruparea adversa, a revendicatoarei manastirii. In plus fata de scenele de bataie povestite anterior, preotul Andreescu i-a aplicat batrinei calugarite si o lovitura pe care nici artele martiale nu o includ. A izbit-o cu capul de tocul usii bisericii pina si-a pierdut cunostinta.

Frumoasa tehnica, nu? Merita o denumire in vocabularul karatelor, sa-i zicem "tocshu biserichua-geri". Cind s-a trezit din lesin, la spital, calugarita avea la cap mai mult decit semnul crucii, facut cu mir, asa cum se obisnuieste sa faca preotii in biserica drept-credinciosilor. Redau din certificatul medico-legal: "In ziua de 11.12.2005 a fost lovita de o persoana cu miinile.

Am constatat pe mina stinga echimoza. Prezinta leziuni post traumatice, produse posibil prin heteropropulsie, urmata de izbire de corp dur."

Cu certificatul in mina, cu leziunile pe chip, calugarita a anuntat procuratura. Ca si cu alta ocazie, s-a produs din nou o mare minune. Autoritatile nemtene n-au putut sa afle autorul frumosului imprimeu de toc de usa de pe fata maicutei. Probabil ca Duhul Sfint a comis leziunile, dar nu poate fi prins, neavind domiciliu fix

In fine, ca sa inlatur supozitia asta,

m-am dus la manastirea Bodesti, cu o camera ascunsa. Am mers impreuna cu maica Iovu. Si staretul Andreescu a caftit-o in fata mea, e vorba de runda 1 de mai devreme. De data asta minunea n-a mai functionat. Avem dovada filmata ca in biserica staretul a babardit o calugarita. Jackie Chane, Van Damme, intrati pe www.catavencu.ro, am postat filmuletul acolo.

Ca sa va ofticati ca voi n-ati avut si n-o sa aveti ocazia in viata voastra sa bateti o calugarita prin vreun film.