Ati mai dat o gaura in plus la curea de cand ati schimbat locul de munca? Ati fost nevoiti sa cumparati haine mai mari pentru ca cele pe care le purtati de ani buni nu va mai incap? Asta inseamna ca faceti parte dintre cei care se ingrasa la birou si acestia nu sunt putini. O cercetare realizata de cei de la CareerBuilder.com dezvaluie ca jumatate dintre angajati se ingrasa la serviciu. De vina sunt sedentarismul si alimentatia haotica.

Unu din 5 angajati afirma ca s-a ingrasat aproape 5 kilograme, iar 1 din 10, a luat 9 kilograme. Nu este de mirare ca se intampla astfel de lucruri, avand in vedere programul incarcat de zi cu zi.

Cine mai are timp sa gateasca sanatos si sa faca sport? Si pe deasupra mai sunt si patronii care instaleaza in firma automate cu cafea si dulciuri, in loc sa aduca o bicicleta sau un spalier sau sa incheie contracte cu o sala de fitness.

Daca simtiti ca v-ati ingrasat, iata cateva sfaturi simple si usoare sa va luptati cu kilogramele pe care le-ati pus la serviciu.

Mergeti cat mai mult pe jos

Daca mergeti cu masina la serviciu, parcati-o cat mai departe de birou. Iar daca folositi mijloacele de transport in comun, coborati din autobuz cu doua statii mai devreme si parcurgeti pe jos distanta care v-a ramas, iar daca renuntati la lift si urcati pe scari, ardeti si mai multe calorii.

Aduceti de acasa un pachetel cu merinde

O treime din angajati isi cumpara de mancare de cel putin trei ori pe saptamana, in loc sa-si aduca de acasa. 12% mananca in oras in fiecare zi. Facandu-va singuri pachetelul, puteti controla marimea portiilor de mancare si calitatea alimentelor pe care le consumati. Evitati pranzul la cantina: este scump si bogat in grasimi si calorii.

Nu luati masa la birou

Unul dintre cele mai mari dezavantaje atunci cand mancati la birou este acela ca nu va concentrati asupra pranzului. Trimiteti e-mail-uri, raspundeti la telefon si nu va dati seama cat de mult mancati. Nu mai punem la socoteala ca in loc sa stati 8 ore in fata computerului, stati 9.

In plus, puteti face o toxiinfectie alimentara: cine stie cate ore sta mancarea in sertarul biroului pana cand o mancati. In tot acest timp, bacteriile se inmultesc. Mai mult decat atat, studiile arata ca un birou este de 400 de ori mai murdar decat propria toaleta. Oamenii mananca pe el, dar niciodata nu-l curata. Telefonul este cel mai murdar, apoi monitorul, mausul si computerul.

Miscarea face bine

Dupa ce ati luat masa nu va strica o plimbare scurta. In loc sa folositi telefonul, e-mailul sau messenger-ul cand trebuie sa vorbiti cu un coleg, mergeti la el si discutati.

Mancati doar cand va e foame

Multi mananca de plictiseala sau de stres. Mai bine puneti-va o sticla cu apa pe birou si beti-o pana plecati acasa. Va opreste pofta de a ciuguli cate ceva toata ziua.

Gustrarile trebuie sa fie cat mai sanatoase cu putinta

30% dintre angajati iau doua gustari pe zi, cand sunt la serviciu, iar jumatate dintre ele sunt cipsuri si dulciuri. Renuntati la automatele cu dulciuri si sucuri si mancati fructe proaspete.