Generali Asigurari a anuntat, miercuri, finalizarea majorarii de capital social de la 50 milioane lei pana la 120 milioane lei, majorare aprobata in cadrul Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor, din data de 20 aprilie, potrivit informatiilor companiei.

Majorarea s-a efectuat prin emiterea unui numar de 700 milioane de actiuni noi in valoare nominala de 0,10 lei pe actiune si are ca scop dezvoltarea companiei si diversificarea activitatii de asigurari generale si de viata.

Toate actiunile nou-emise au fost subscrise de catre doi actionari, respectiv Generali Holding Vienna, actionarul majoritar si Astra S.A.

Din totalul actiunilor emise, Generali Holding Vienna a subscris un numar de 586.600.540 actiuni, iar Astra S.A a subscris 112.399.460 actiuni.

“Actualul capital social al companiei depaseste cu mult limitele minime cerute de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, insa aceasta majorare a fost efectuata pentru a sprijini dezvoltarea companiei si diversificarea activitatii de asigurari generale si de viata”, a declarat Tudor Moldovan, Directorul General al Generali Asigurari.

In urma majorarii, structura actionarilor este dominata de Generali Holding Vienna cu peste 83,7% din actiuni, urmata de Astra cu peste 16% din actiuni.

Generali Asigurari a subscris, in primele opt luni ale acestui an, un volum total de prime brute in valoare de 250 milioane lei, cu 34% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut, conform informatiilor companiei.

Potrivit raportului Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) privind piata asigurarilor din Romania in 2006, Generali Asigurari a subscris anul trecut prime brute in valoare de peste 298 milioane lei, cota de piata a companiei ajungand la 5,21%.

Generali Asigurari este parte a grupului international Generali, reteaua teritoriala a companiei fiind compusa din 84 de agentii. Generali Grup are 315 companii consolidate, dintre care 126 de holdinguri financiare si 113 societati de asigurare, peste 40 de milioane de clienti in intreaga lume si 66 000 de angajati.

In 2006, Generali Grup a inregistrat o cifra de afaceri de 64,5 miliarde euro si un profit net de 2,4 miliarde euro.