Presedintele Traian Basescu a recunoscut miercuri ca l-a primit, marti, pe liderul PSD Mircea Geoana, dar nu a dat niciun fel de amanunte. Afirmatia presedintelui a fost facuta in timpul ceremoniei de primire a presedintelui Islandei, Olafur Ragnar Grimson. Basescu a acceptat sa faca aceasta mentiune la insistentele presei, precizand insa ca nu e momentul pentru a discuta acest subiect.

Declaratia sefului statului a venit dupa ce liderul PD, Emil Boc, afirmase, cu o ora mai devereme, ca si o delegatie a democratilor s-a intalnit cu Basescu. Boc a negat insa ca la aceasta ar fi participat si Mircea Geoana.

Nici Emil Boc nu a dat amanunte despre discutiile cu seful statului, afirmand insa ca liderii PD s-au mai sfatuit "din cand in cand" cu Traian Basescu. Boc a negat insa ca ar fi avut orice fel de negocieri cu PSD in privinta motiunii de cenzura pe care o pregatesc social-democratii.

Liderul PD a subliniat ca parlamentarii partidului sau vor respecta decizia de a votat orice fel de motiune depusa la adresa Cabinetului Tariceanu.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat marti seara ca s-a intalnit cu presedintele statului si a avut discutii despre "situatia politica actuala".