Pentru a putea satisface cererea foarte mare pentru modelele Outlander si noul Lancer, Mitsubishi Motors Corporation a decis pentru anul 2008 transferul productiei pentru modelul Outlander (destinat pietei europene) la centrul regional de productie din Europa (fabrica NedCar, din Born, Olanda).

In prezent, Mitsubishi produce modelul Outlander la fabrica Nagoya din Okazaki, Districtul Aichi si noile SUV-uri pentru PSA (Peugeot Citroen) la fabrica Mizushima din Kurashiki, Districtul Okayama.

Tinand cont de mutarea fabricii pentru modelul Outlander destinat pietei europene la NedCar, productia pentru noile SUV-uri pentru PSA va fi transferata de la fabrica Mitsubishi Motors Mizushima la fabrica Nagoya.

Decizia de a transfera productia modelului Outlander in Europa va decongestiona traficul si procesul de productie la fabrica Mizushima. Astfel se urmareste evitarea pierderii oportunitatii de crestere a volumelor de vanzari pentru modelele Outlander si noul Lancer.

Centrul de productie european Mitsubishi Motors NedCar fabrica in acest moment cel mai bine vandut model Mitsubishi in Europa, Mitsubishi Colt. Compania intentioneaza sa produca modelul Outlander la NedCar pana la sfarsitul ciclului de fabricatie.

integral in AutoNews.ro