Producatorul de bere United Romanian Breweries Bereprod (URBB) a inregistrat in vara acestui an o crestere cu 34% in volum a vanzarilor de bere, fata de aceeasi perioada a anului trecut, ca urmare a temperaturilor ridicate din sezonul estival, se arata intr-un comunicat al companiei.

“Incheiem astfel un interval in care fiecare grad in plus indicat de termometre s-a regasit in cresterile volumelor noastre de vanzari. Am parcurs o vara incediara, perioada in care la fabrica Tuborg s-a lucrat la capacitate maxima”, a declarat Shachar Shaine, presedinte URBB.

Cele mai mari vanzari de bere in cele trei luni de vara s-au inregistrat in august, care detine o pondere de 40% din totalul vanzarilor, urmata de iunie cu 32% si iulie 28%.

Avand in vedere evolutia vanzarilor din sezonul estival, presedintele URBB estimeaza ca, pana la sfarsitul anului, compania va inregistra o crestere cu 30% a rezultatelor financiare si o majorare cu 20% a vanzarilor de bere fata de anul 2006.

URBB este unul dintre cei mai mari producatori de bere de pe piata locala. Portofoliul companiei cuprinde exclusiv marci internationale de bere: Tuborg, Tuborg Strong, Tuborg Christmas Brew, Holsten, Carlsberg, Skol, Guinness si Kilkenny.