Postata de: Corneanu Dragos Ionut

La data: 17 Septembrie 2007

Tip: Reclamatie

Cod: 19131

< Inapoi la sesizari

Printeaza aceasta sesizare!

Trimite unui prieten

Parcari pentru motociclete la Cluj

Domnule Primar,

Sunt posesorul unei motociclete Yamaha, nr. de inmatriculare CJ 21 SWG. Astazi lasand-o parcata pe trotuarul de pe strada Motilor, vis a vis de primarie, langa o cabina telefonica, la intoarcere am cosntata cu stupoate ca pe parbrizul motocicletei am o amenda (nr. 5991 din 17.09.2007, completata de inspector Fesnic Ilie) emisa de politia primariei pentru parcare neregulamentara.

Mi se pare total abuziva aceasta amenda deoarece pe raza municipiului Cluj Napoca nu exista nici un singur loc de parcare pentru mototciclete si, lucru hilar, in proaspat inauguratul "parking" al primariei accesul motocicletelor este interzis!!! Regulile care interzic parcarile pe carosabil sau pe trotuar au fost facute tocmai pntru a fluidiza traficul auto sau pentru a permite pietonilor sa

circule pe trotuar fara a fi nevoiti sa circule pe partea carosabila din cauza autovehicolelor parcate necorespunzator si nu pentru a permite agentilor primariei sa dea amenzi dupa bunul lor plac pentru a umfla bugetul acestei institutii si/sau a-si justifica salariul.

Dupa cum veti putea observa din pozele facute de agentul dumneavoastra motocicleta era parcata pe trotuar, paralel cu soseaua, cat mai aproape de bordura, intr-o zona in care nu circula pietonii datorita prezentei unei cabine telefonice, pentru a nu incurca nici traficul pietonal nici cel auto.

Lipsa parcarilor este o problema reala in municipiul nostru, este si unul din motivele pentru care folosesc cat pot de des motocicleta sau bicicleta, si am incercat intodeauna sa parchez motocicleta in asa fel incat sa nu blochez un loc de parcare pe care ar putea sa stationeze o masina.

Atata vreme cat in tot municipiul nu exista un singur loc de parcare pentru motociclete iar accesul in parking este interzis motocicletelor consider ca orice amenda aplicata unei motociclete pentru parcare neregulamentara este abuziva.

Culmea este ca in momentul in care am plecat agentul dumneavoastra era acolo si cand l-am intrebat ca de ce mi-a dat aamenda mi-a raspuns ca asa e legea si de ce nu am parcat motocicleta in zona pentru biciclete de langa primarie (poate dansului i se parea ca seamana cu o bicicleta, dar in mod clar nu este o bicicleta o motocicleta de 600 cmc) sau de ce nu am bagat-o intr-una din curtile din

zona, curti care sunt toate particulare (adica sa incalc o proprietate particulara) iar cand l-am rugat sa-mi indice o zona amenajata pentru parcat motociclete in municipiu a ridicat din umeri si a zis ca nu el face legile, el doar le aplica (presupun ca dupa principiul noi muncim, noi nu gandim).

As dori sa stiu ce ar trebui sa fac cu motocicleta, sa o iau in spate dupa mine pe unde am treaba, sa o parchez pe un loc de parcare auto (ca sa-mi aud altele de la soferii auto, poate chiar sa ma trezesc cu cauciucurile sparte ca de ce am ocupat un loc de auto cu motocicleta mea) sau sa o parchez unde pot, in lipsa totala a parcarilor pentru mototciclete (in paranteza fie spus, cred ca Romania

e singura tara europeana in care accesul motocicletelor in parking e interzis si in orasele mari care se vor europene nu exista locuri de parcare pentru motociclete) fara a incomoda traficul auto sau pietonal?

Cu stima,

Ionut Corneanu

www.DomnulePrimar.ro