IFPI (International Federation of the Phonographic Industry) a reusit recent sa inchida sase servere eDonkey din Germania. IFPI a obtinut hotarari judecatoresti impotriva proprietarului serverelor, de la tribunale din Hamburg, Cologne, Dusseldorf, Leipzig si Frankfurt.

International Federation of the Phonographic Industry are secretariatul la Londra si reprezinta interesele industriei de inregistrari din intreaga lume. Scopurile sale declarate sunt combaterea pirateriei, promovarea legilor de protejare a drepturilor de autor si sprijinirea implementarii tehnologiilor specifice, cum ar fi DRM.

Serverele inchise erau listate in reteaua eDonkey ca „Donkey Server No. 1” - „Donkey Server No. 6”. Numarul de servere eDonkey inchise de IFPI Germania in acest an se ridica la 16, si probabil aceste actiuni vor continua in viitorul apropiat.

Conform site-ului www.heise.de, proprietarul celor sase servere eDonkey a declarat ca a instalat filtre pentru a opri transferurile cu muzica imediat dupa ce a fost contactat de avocatii IFPI, dar acestia si-au continuat totusi actiunile in justitie si au obtinut inchiderea serverelor.

Acestea vor trebui sa ramana offline „atata vreme cat muzica oferita pentru download prin aceste servere include fisiere distribuite ilegal”.

Desi serverele in sine nu gazduiau fisiere, fiind doar un serviciu P2P, administratorul lor a fost invinuit de Curtea Districtuala din Hamburg ca „a sprijinit in mod voluntar savarsirea de ilegalitati".

integral in Chip Online