Mii de tineri telespectatori ai postului britanic de televiziune BBC sunt revoltati pentru ca numele pe care l-au dat, intr-un sondaj online, unei pisici din programul Blue Peter a fost schimbat de realizatorii emisiunii.

Copiii votasera ca pisica alba cu ochii albastri si blana deasa sa se numeasca "Cookie", dar echipa de producatori a ignorat votul online si a numit-o "Socks", motivand ca numele ales de copiii nu este unul adecvat.

BBC a admis, intr-un comunicat, ca programul pentru copii Blue Peter a incalcat regulile votului pentru alegerea numelui pisicii.

"Blue Peter va introduce in episodul viitor al programului o alta pisica pe care o va chema "Cookie" precum au votat telespectatorii. "Socks” va ramane si ea in distributie”, a precizat BBC, citat de agentiile internationale de presa.

Producatorul programului Blue Peter, Richard Marson, nu este la prima abatere de acest gen. In urma cu patru luni a fost mutat din departamentul in care lucra si amendat cu 75 000 euro, dupa ce echipa sa a desemnat un fals castigator in urma unui concurs TV.