Festivalul „George Enescu”, care a transformat, in perioada 2 - 23 septembrie, Piata Revolutiei din capitala, in Piata Festivalului „George Enescu”, se apropie de sfarsit. Sunt ultimele trei zile, in care oamenii de cultura sau simpli trecatori vor putea sa viziteze standurile expozantilor, sa asculte concertele programate in piata sau sa vada un film.

Vineri 21 septembrie 2007 este Ziua Radio France Internationale Romania. Incepand cu orele 17:00, la Ateneul Roman vor avea loc recitaluri de lieduri in interpretarea tenorului Michael Schade si a pianistului Justus Zeyen. Din program fac parte piese celebre ale lui Ludwig van Beethoven, Franz Schubert sau Franz Liszt.

Ziua de vineri continua cu primul spectacol de balet sustinut de compania "BEJART" pe scena Teatrului National "I.L.Caragiale" incepand cu ora 18:00. Un eveniment de exceptie este concertul sustinut de London Symphony Orchestra avand in program „Concertul de pian si orchestra nr.5” si Simfonia a III-a in Mi bemol major, op. 55 “Eroica” de L.V.

Beethoven la Sala Mare a Palatului de la orele 19.30. La pupitrul London Symphony Orchestra se va afla Sir Colin Davis.

Incepand cu orele 22:30, la Ateneul Roman vor avea loc Concertele de la miezul noptii, muzica baroca germana in interpretarea Freiburger Barok Orchester dirijata de Gottfried von der Goltz.

Sambata, in penultima zi a festivalului, programul va incepe de dimineata, astfel, la orele 11:00 la Sala Mica a Palatului vor avea loc „Dimineti de muzica enesciana”, unde muzica marelui compozitor roman va putea fi ascultata in interpretarea Cvartetului „Contempo”.

Festivalul continua cu „Romanian Brass” la Ateneul Roman, la orele 17:00.

De la ora 18:00 Compania de balet "BEJART" va sustine al doilea spectacol cu baletul L’Amour - La Danse pe scena Nationalului bucurestean, in timp ce la Opera Nationala din Bucuresti va avea loc “O noapte furtunoasa”, opera lui Paul Constantinescu si “La Piata” - balet de Mihail Jora.

Sala Mare a Palatului gazduieste de la orele 19:30 concertul Filarmonicii din Munchen cu lucrari de Paul Hindemith si Serghei Prokofiev sub bagheta dirijorului roman Ion Marin.

Ziua se va incheia prin Concertele de la miezul noptii in interpretarea “FREIBURGER BAROK ORCHESTER“ cu un program de muzica baroca franceza, in interpretarea solistilor Sophie Daneman, Lief Aruhn Solen spectacol care va loc la Ateneul Roman, de la orele 22:30.

Ultima zi a Festivalului „George Enescu” se deschide cu „Dimineti de Muzica Enesciana”, de la orele 11:00 in Sala Mica a Palatului, unde canta solistii Mirela Zafiri, soprana si Ana Maria Ciornei, la pian. Tot la Sala Mica a Palatului va avea loc recitalul de pian sustinut de Luiza Borac.

Seara, la orele la 17:00 la Ateneul Roman va avea loc un recital de lieduri al sopranei Camilla Tilling si Paul Rivinius, la pian.

Incepand cu ora 19:30 la Sala Mare a Palatului va avea loc concertul de inchidere a festivaluilui sustinut de FILARMONICA DIN MUNCHEN, sub bagheta lui Ion Marin, CORUL FILARMONICII "GEORGE ENESCU”, condus de dirijorul Iosif Ion Prunner si CORUL NATIONAL DE CAMERA “MADRIGAL” sub conducerea dirijorala a maestrului Marin Constantin.

Programul ultimului concert al acestei editii a festivalui contine Simfonia I in Mi bemol major, op. 13 de George Enescu si “Carmina Burana” de Carl Orff avand ca solisti pe soprana Simina Ivan, tenorul Cosmin Ifrim si baritonul George Petean.