Hagi se referea la perioada anilor ’80, cind era jucator la Sportul Studentesc si l-a cunoscut pe Gigi Becali. Presa a relatat zeci de povesti despre inceputurile ascensiunii actualului patron al Stelei, toate legate de numele lui Hagi. Cei doi s-au certat pe balerine, au impartit acelasi iaurt si s-au ajutat cu bani cind au fost la ananghie.

Becali a intrat in anturajul lui Hagi frecventind aceleasi baruri si cluburi de noapte si alimentindu-l constant cu iaurt “proaspat de oaie”, un produs cu acces limitat pe vremea aceea.

Treptat, cei doi au ajuns cei mai buni prieteni. Potrivit declaratiilor sale, si Gigi Becali l-a ajutat pe Hagi, cind au cumparat un Mercedes, in ’84, participind la o licitatie la Arad. “Era confiscat acel Mercedes. Ne-am dus la Arad si erau la licitatie si niste ciobani din Sibiu. Era anuntat ca vine Hagi. Noi, pe primul rind. De la 250 de mii de lei a plecat licitatia. Aia 260.

Eu 265. Aia 270... M-am enervat. 300 - eu. El trebuia sa liciteze. Eu am zis: «Ma, daca nu cistigam noi licitatia, pierdem 30 de mii. Noi nu platim banii, dar cistigam licitatia, plecam de aici invingatori. Ne inving pe noi ciobanii?...» Am zis 450 eu, ca sa termin repede. Am cistigat noi licitatia, el avea atunci niste aur, niste alea. Le tinea la mine, in garaj.

Fusesem in Bulgaria, ca jucase Bulgaria - Romania. Televizoare, tot ce aveam, am vindut tot”, si-a amintit Becali, care a dezvaluit si solutia: “Atunci n-am avut banii, tin minte ca eu eram certat cu tata, si tata stia ca eu trebuie sa ridic masina. Si vine tata la doua noaptea la mine, in dormitor.

Mi-a aruncat o cana de apa pe mine si mi-a zis: «Ce faci, ma, dormi? Pai, cum dormi, ma, ai banii?». A plecat tata la doua noaptea, a venit cu 300 de mii, mi-a aruncat sacosa si m-a injurat: «Ia cutare a ma-tii, ca asa se face. Cind iti lasa un tovaras o misiune, trebuie sa o indeplinesti». M-am sculat, ne-am dus la Arad, am venit cu masina.

Cind am venit, am mai facut o boacana eu. Valentin Ceausescu avea un Ford Sierra. Pe linga Mercedes, era un fel de musculita. Am tras masina in Ghencea, exact linga Valentin Ceausescu, ca sa-l enervez. Cind a venit Valentin, pac... Eram pe-acolo, la vreo 20 de metri, m-a salutat pe mine, l-a felicitat pe Gica, ca nu era invidios”, si-a reamintit Becali intr-o emisiune televizata.

Hagi s-a revansat insa cu virf si indesat dupa acest eveniment. A stat chiar la „temelia” fabuloasei averi pe care o detine Becali in acest moment. Era chiar dupa Revolutie, cind Hagi ajunsese la Real Madrid si i-a dat lui Becali, fara imprumut, 74.000 de dolari, pentru a se lansa in afaceri cu blugi si sapunuri. “Era in primavara lui 1991.

M-am dus la Madrid, juca la Real, si i-am spus ca am nevoie de niste bani, imprumut, sa pornesc o afacere. Mi-a zis ca are 150.000 de dolari, bani strinsi din salariul primit la Real Madrid. Mi-a spus ca vrea sa-i impartim frateste, 74.000 de dolari cadou din partea lui, pentru ca ma considera fratele lui. Eu, nu si nu. Voiam imprumut.

Mi-a zis: «Gigi, daca o sa faci tu vreodata mai multi bani decit mine, o sa mi-i dai inapoi». Dupa 5-6 ani, i-am propus sa-i dau banii inapoi. Bani, teren, ce-o fi! Aveam deja o avere de 5-6 milioane. I-am dat un teren, ceva bani, am facut socoteala. I-am dat un teren care acum valoreaza milioane”, a rememorat Becali.

Relatia dintre cei doi n-a fost numai armonie. Presa a relatat despre o cearta violenta intre cei doi machidoni, motivul fiind o dansatoare de care Hagi se indragostise. Potrivit unui prieten comun, Hagi l-a gasit pe Becali in camera cu fata, ceea ce l-a enervat foarte tare. Patronul Stelei nu a recunoscut niciodata insa incidentul cu nasul sau.

Integral in Cotidianul