Bucurestiul a intrat in randul lumii: sambata spre duminica, orasul a fost treaz, sarbatorind cu o noapte alba trecerea a 548 de ani de la prima atestare documentara.

A fost o noapte in care zeci de mii de bucuresti au asistat la concerte, spectacole de teatru, spectacole de lumini, o noapte in care romanii i-au adus un omagiu si lui Luciano Pavarotti, aplaudat de mii de oameni dupa ce vocea sa a acoperit Piata Constitutiei.

Spectacolele pregatite de Primaria Capitalei si centrul ArCuB au inceput sambata, la ora 18.00, terminandu-se la primele ore ale diminetii de duminica. Au fost zeci de concerte, focuri de artificii, spectacole de circ sau reprezentatii de teatru, iar Palatul Parlamentului a reintrat in circuitul artistic, fiind locul unde s-au proiectat imaginile „Urban Art”.

La randul lui, raul Dambovita a fost scena pe care s-a dezlantuit un formidal show multimedia, cu proiectii de lasere si muzica electronica.

Printre formatiile care au cantat in Piata Revolutiei s-au numarat Proconsul, George Miron&Grupul Vocal Acapella si Zdob si Zdub, iar pe Dambovita au mixat DJ Internullo, DJ Andy si DJ Wanda.

Nici muzeele nu s-au lasat mai prejos, deschizandu-si portile la ceas de seara pentru romanii si strainii care au vrut sa ia o portie de cultura. „Cultura la tot poporul” au dat si francezii din trupa de teatru Malaba, care s-au plimbat printre bucuresteni cu un car alegoric.