Fortis a precizat ca cele 896.181.684 noi titluri vor fi vandute la un pret de 15 euro per actiune (cu 43,7 de procente mai putin comparativ cu valoarea de 26,62 euro inregistrata joi seara de actiunile Fortis), un pret suficient de mic pentru a garanta apetitul investitorilor.

incepand cu data de 25 septembrie actualii actionari Fortis vor putea ca cumpere doua noi actiuni pentru fiecare trei pe care le detin.

Majorarea de capital este doar o parte a procesului prin care Fortis trebuie sa stranga cele 24,7 miliarde euro care ii revin din oferta de 70,1 miliarde euro, marea majoritate in bani gheata, depusa de consortiul format din Royal Bank of Scotland PLC, Fortis si Banco Santander SA pentru ABN Amro.

Grupul bancar britanic Barclays PLC a lansat o oferta rivala, in principal sub forma de schimb de actiuni, in valoare de 60,8 miliarde euro.

Fortis a anuntat ca a propus Comisiei Europene vanzarea anumitor unitati ale ABN Amro, inclusiv Hollandsche Bank Unie NV, pentru ca autoritatile de reglementare a concurentei sa-si dea acordul pentru preluarea celui mai mare grup bancar olandez. Aceste unitati sunt responsabile pentru aproximativ 10 procente din activitatile olandeze ale ABN Amro.

in plus, Fortis a anuntat ca se asteapta sa realizeze un profit net de cel putin 2,6 miliarde euro din activitati bancare in primele noua luni ale acestui an si cel putin un miliard de euro din activitatile de asigurari.

Integral in Smart Financial