Comisia parlamentara de control al activitatii SRI il audiaza luni pe seful Serviciului Roman de Informatii, George Maior, dupa ce un comunicat de presa al lui Mugur Ciuvica se afirma ca institutia face politie politica.

Potrivit informatiilor facute publice de Grupul de Investigatii Politice, SRI ar fi urmarit activitatea sentorului liberal Norica Nicolai, dar ar fi facut si informari cu privire la un pol de dreapta initiat de PNL in Republica Moldova.

Sedinta Comisiei SRI a inceput la ora 14.30, iar George Maior a ajuns la audieri putin inainte de ora 16.00.

Presedintele Comisiei SRI, Radu Stroe, a declarat ca vor fi cerute documentele oficiale ale SRI si vor fi audiate si persoanele care au lucrat la informarile respective. Stroe este de parere ca actiunea lui Ciuvica este indreptata impotriva fostei conduceri a SRI, avand in vedere ca faptele sesizate s-au intamplat in 2006.

"Vom solicita docuemtnele rezultate din aceste monitorizari, vom solicita materialele care au fost anexata la aceste documente, sa stam de vorba cu oameni care au lucrat la acele materiale", a precizat Stroe intr-o conferinta de presa.

"Vom cere participarea la discutii inclusiv a acestui domn Stanciu, care e pensionar. Daca se intamplau asemenea fenomene, daca se monitorizau partidele politice, n-as fi asa sigur ca e vorba doare de declaratiile publice ale Noricai Nicolai.

Pot fi discutii la telefon, poate discutii in anumite cercuri politice restranse si care au fost supervizate de o serie de organisme ale statului", a mai adaugat seful Comisiei SRI.

Stroe spune ca, spre deosebire de scandalul biletelelor lui Coldea, de data asta "avem doua documente datate si semnate".

UPDATE: SRI va prezenta, in maximum o saptamana, concluziile unei anchete interne demarate pe aceasta tema, urmand ca membrii Comisiei sa decida apoi modul in care vor continua audierile.

vom reveni cu amanunte

vom reveni cu amanunte