ING Fond de Pensii a atras, pana in prezent, peste 178.000 de persoane in cadrul fondului de pensii private administrat de companie, se arata intr-un comunicat de presa al companiei. ING Fond de Pensii urmareste atingerea unei cote de 30% pe piata de profil, adica un milion de contributori. Reteaua companiei numara momentan peste 41.000 de agenti de marketing autorizati.

Potrivit informatiilor companiei, in prima saptamana de la startul oficial al pensiilor private in Romania, ING Fond de Pensii a atras un numar de 178.251 de persoane care au semnat contractul de aderare.

ING Fond de Pensii urmareste atingerea unei cote de 30% pe piata de profil, respectiv un milion de contributori. Reteaua companiei numara in prezent 41.076 de agenti de marketing autorizati. Pensiile private de la ING sunt disponibile si printr-o retea de 20 de brokeri autorizati si prin birourile ING Bank din intreaga tara. O noua transa de 1.810 agenti este in curs de autorizare de catre CSSPP.

Fondul de Pensii Administrat Privat ING are un grad mediu de risc. Sumele atrase de la clienti vor fi investite in proportie de 70% in instrumente cu venit fix si risc scazut, iar 30% in valori mobiliare.

Capitalul social inregistrat al ING Fond de Pensii este de peste 42 milioane euro. BRD - Groupe Societe Generale este banca depozitara, iar auditul financiar este asigurat de Ernst&Young Assurance Services.

La nivel global, ING este unul dintre furnizorii importanti de pensii, cu peste 150 de ani de experienta internationala si 75 de milioane de clienti in 50 de tari. Valoarea totala a activelor administrate de ING prin intermediul fondurilor de pensii era de 223 miliarde euro, la sfarsitul lui 2006.