Informatiile online pentru IMM-uri valoreaza 6,2 milioane de euro :)

de Dragos Comache     HotNews.ro
Marţi, 25 septembrie 2007, 0:00


Documente:
Al doilea comunicat MDLPL
(25.09.2007) DOC
Descrierea in detaliu a proiectului
(25.09.2007) PDF
Comunicatul transmis de MDLPL
(25.09.2007) DOC

Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, impreuna cu Ministerul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii au lansat marti un portal dedicat IMM-urilor, prin care acestea vor putea avea acces informatii specializate.

Portalul, care poate fi accesat pe pe pagina de internet www.business-entrepreneur.ro, este un instrument guvernamental de mijlocire a relatiei institutii - mediu de afaceri si de sprijinire a sectorului intreprinderilor mici si mijlocii din Romania.

Potrivit lui Ovidiu Silaghi, ministrul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale, noul portal este bun si util pentru IMM-uri deoarece acestea pot avea acces la informatii, pot intra in contact cu institutiile statului, pot face afaceri si, de asemenea, le faciliteaza accesul la consultanta.

„Portalul nu trebuie sa fie un alt site. Daca se va intampla acest lucru inseamna ca am pierdut timp si fonduri pretioase. Prin acest proiect trebuie sa se dezvolte afacerile si concurenta”, este de parere reprezentantul Delegatiei Comisiei Europene in Romania, John Barker.

Noul portal are doua componente: e-guvernare si e-business. Componenta e-guvernare intermediaza participarea IMM-urilor la actul de guvernare, prin acces rapid la informatiile furnizate de institutiile publice de resort, pe domenii de interes (acte normative la nivel national si european, oportunitati de finantare), precum si schimbul de cunostinte si de expertiza intre institutii si IMM-uri.

Componenta de e-business are rolul de a furniza utilizatorilor acces rapid la servicii de consultanta in afaceri, accesul la cataloage de produse, precum si posibilitatea efectuarii de tranzactii comerciale online.

Portalul va furniza un instrument de evaluare prin analiza comparativa a performantei IMM-urilor din Romania, in raport cu performantele IMM-urilor din sectoare similare de activitate din Europa.

In timp se asteapta ca portalul sa devina principala sursa de informatii a unei intreprinderi mici si mijlocii.

Potrivit lui Plamen Petkov, expert e-business si e-governance, portalul trebuie sa creeze un singur punct de contact pentru IMM-urile din Romania. Aceasta inseamna ca trebuie pusi la un singur loc toti actorii: IMM-uri, guvernanti, investitori.

Portalul a fost realizat prin intermediul a doua proiecte finantate in cadrul Programului National Phare 2004, Componenta de Coeziune Economica si Sociala. „Valoarea totala a proiectului este de 6,2 milioane de euro”, a declarat Leszek Jakubowski, team leader-ul acestui proiect.

In urma comentariilor transmise de cititorii HotNews.ro, Ministerul Dezvoltarii a transmis precizari suplimentare. Potrivit reprezentantilor institutiei, portalul a fost dezvoltat in cadrul unui program cu 4 componente, care a costat 6 milioane de euro, iar portalul business-entrepreneur.ro reprezinta o singura componenta (vezi documentul atasat). Acestia au mentionat ca nu pot preciza exact cat a costat portalul.

Detalii despre proprietarul domeniului

Potrivit datelor de pe site-ul Romanian Top Level Domain, domeniul business-entrepreneur.ro apartine firmei Consortium Consulting, si nu unei institutii, iar in dreptul persoanei de contact figureaza numele lui Anastasio Massimo.

Conform profilului de pe site-ul www.linkedin.com, din luna ianuarie si pana in prezent, Anastasio Massimo a fost expert international in e-business si e-governance la Ministerul Integrarii Europene. In aceasta functie a oferit asistenta tehnica pentru dezvoltarea sectorului intreprinderilor mici si mijlocii si a dezvoltat si implementat portalul pentru IMM-uri.

Pana a fi angajat ca expert international in e-business si e-governance la MIE, singura sa activitate de consultant a fost in cadrul Ministerului Finantelor Publice, in perioada februarie-decembrie 2006. In aceasta perioada a oferit consultanta pentru dezvoltarea si implementarea solutiilor integrate pentru sistemul IT, parte a strategiei IT a Ministerului Finantelor.

Dupa investigatiilor cititorilor HotNews.ro, Anastasio Massimo si-a sters profilul de pe site-ul www.linkedin.com ( http://www.linkedin.com/in/massimoanastasio ), dar mai poate fi gasit in memoria cache a Google.

Anastasio Massimo: Datorita pozitiei pe care o ocup am fost nevoit sa inregistrez domeniul prin intermediul contului meu de e-mail

„Nu pot decat sa confirm ca sunt membru intr-o echipa de peste 50 de persoane care au lucrat la acest portal, iar datorita pozitiei tehnice pe care o ocup, am fost nevoit sa inregistrez, temporar, domeniul prin intermediul contului meu de e-mail", a precizat Anastasio Massimo intr-un e-mail trimis pe adresa redactiei HotNews.ro.

„In ceea ce priveste rolul meu, supervizez partea de web design si am facut, alaturi de 12 experti internationali si romani, analiza tehnica si functionala a portalului. Bineinteles, acesta nu este complet si trebuie rafinat, avand in vedere ca este un mediu foarte complex, ce cuprinde multe componente”, a aratat expertul international.

Potrivit acestuia, implementarea acestui proiect a fost facuta de experti si companii din Romania si din strainatate, exceptie facand siteul de benchmarking care a fost furnizat de o companie italiana.

„Suma de 6 milioane de euro nu include doar portalul, ci si proiecte de consultanta si microcredite pentru IMM-urile romanesti (n.r. consultanta pentru accesarea de microcredite), plus asistenta tehnica (hardware si software), parte a unei licitatii separate, castigata de o companie romaneasca”, a aratat Anastasio Massimo.

Anastasio Massimo a mai spus ca profilul sau de pe site-ul www.linkedin.com este din nou online. „Profilul meu este din nou online pe linked-in, dupa reactia initiala ce a fost luata datorita emotiei; intr-un fel acolo este toata viata mea profesionala”.

Consultantul nu a precizat insa care a fost retributia sa pentru participarea la acest proiect.

Noi clarificari de la Ministerul Dezvoltarii

In urma controversei iscate in jurul acestui subiect, MDLPL a transmis un nou comunicat de presa (document atasat). Acesta explica din nou care sunt componentele proiectului in valoare de 6 milioane de euro, fara a preciza, insa, costul exact al portalului.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


1142 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  Nu merge! (Marţi, 25 septembrie 2007, 15:47)

  manoil [anonim]

  Am incercat sa intru pe site, e indexat si pe google, dar nu merge! Ce ma enerveaza site-urile astea care nu merg la lansare!
  Si cum adica 6 milioane?
 • 0 (0 voturi)    
  @1 (Marţi, 25 septembrie 2007, 15:55)

  Daniel [anonim]

  Merge (fara "www" in fata).
  Cum adica 6 mil?
  Adica s-au adunat niste baieti destepti, cu pile pe la minister, au facut repede un proiect, l-au castigat si au incasat banii.
  Piece of cake!
  In Romanica totul e posibil.
 • 0 (0 voturi)    
  idem (Marţi, 25 septembrie 2007, 15:56)

  elena [anonim]

  nici eu nu reusesc sa accesez
 • 0 (0 voturi)    
  Site (Marţi, 25 septembrie 2007, 15:56)

  Eugen [anonim]

  Intradevar nu merge site-ul !!!
 • 0 (0 voturi)    
  lol (Marţi, 25 septembrie 2007, 15:58)

  Diablul [anonim]

  site de 6 milioane de euro? ce tzeapa. faceti un audit cu o firma de software, e pret umflat de peste 10-20 de ori.
 • 0 (0 voturi)    
  cam nejustificat (Marţi, 25 septembrie 2007, 15:59)

  gabi [anonim]

  foarte multi bani.

  cu ajutorul unor microintreprinderi din domeniu soft ar fi iesit cu vreo 2 zerouri mai ieftin.

  ... si oricum acest site nu va face munca guvernului.

  ei detin monopolul
 • 0 (0 voturi)    
  Uite, tata, asa se fac afacerile!!! (Marţi, 25 septembrie 2007, 16:03)

  bogdan [anonim]

  Bai, ce tampit sunt! asta afacere, nenicule! Ce naiba au facut la site-ul ala de au bagat 6 milioane de euro in el?! Astia care dau banii au macar habar cat e bugetul de cheltuieli IT pentru o banca serioasa?!
  Am mai auzit eu de tunuri cu statul, dar asta a batut toate recordurile!
 • 0 (0 voturi)    
  Batjocura (Marţi, 25 septembrie 2007, 16:05)

  Handrews [anonim]

  Presupun ca e inutil sa intreb daca exista cineva care poate fi luat la intrebari pentru aceasta bataie de joc. Un exemplu clasic despre cum se distribuie banii.
 • 0 (0 voturi)    
  6 milioane???? (Marţi, 25 septembrie 2007, 16:05)

  sadwank [anonim]

  Nici acum nu merge, dar sint tare curios... 6 milioane se scrie 6.000.000, corect? Ce naibii face portalul asta de atitia bani? Probabil ca in spate nu sint servere de baze de date si web ci 6.000.000 de indieni care cauta in registre si indexeaza dosare dupa care scriu repede repede, in notepad, codul html care e trimis catre browser. D'asta nici nu merge, cei 6 milioane de indieni sint in pauza de masa unde maninca fix 6 milioane de boabe de orez.
 • 0 (0 voturi)    
  hahaha (Marţi, 25 septembrie 2007, 16:11)

  mihai [anonim]

  6 milioane :)):)) ce teapa data in buzunarul prostimii =))=)) pe chestii de-astea nu sunt bani in bugete :)):))
 • 0 (0 voturi)    
  Iata un om care a cistigat bine (Marţi, 25 septembrie 2007, 16:11)

  sadwank [anonim]

  http://whois.rotld.ro/cgi-bin/whois?whois=business-entrepreneur.ro

  http://www.consortium.ro/
 • 0 (0 voturi)    
  Functioneaza de 6 milioane? (Marţi, 25 septembrie 2007, 16:13)

  Padel [anonim]

  Presupun ca mai mult de 10 pagini nu are. Cu banii astea mancau 60 000 de indieni si fiecare facea cate un site de asta... Clar, cand o sa fiu mare o sa lucrez pt ministerele astea doua...
 • 0 (0 voturi)    
  DNA (Marţi, 25 septembrie 2007, 16:16)

  Ion [anonim]

  Domnii de la DNA , se aude?
  Uite, eu, anonimul Ion, va rog sa va aruncati o privire la cheltuielile facute cu acest site.

  Va multumesc.

  Ion
 • 0 (0 voturi)    
  Who the beeeeep in massimo? (Marţi, 25 septembrie 2007, 16:17)

  sadwank [anonim]

  http://www.linkedin.com/in/massimoanastasio
 • 0 (0 voturi)    
  NICI ASTA! (Marţi, 25 septembrie 2007, 16:18)

  manoil [anonim]

  http://www.consortium.ro/
  Sper ca nu astia, cei care detin domeniul, au facut site-ul pentru ca propriul lor site e foarte urat si da erori de baza de date!
 • 0 (0 voturi)    
  mester consultant (Marţi, 25 septembrie 2007, 16:20)

  eee [anonim]

  Merge fara www.
  http://business-entrepreneur.ro/

  avem si un "mester" consultant
  http://www.linkedin.com/in/massimoanastasio
 • 0 (0 voturi)    
  jenant (Marţi, 25 septembrie 2007, 16:21)

  vasile [anonim]

  trebuie facut scandal, in halul asta ne miram ca unul huzureste si alti zece n-au ce pune pe masa ?!
  stie cineva care sunt procedurile pentru a scoate in fata magaria astfel incat sa se dea socoteala pentru ea ?
 • 0 (0 voturi)    
  ca tot se vorbea de mafia ;) (Marţi, 25 septembrie 2007, 16:22)

  Marius [anonim]

  Daca intri pe inregistrare (http://bmk.business-entrepreneur.ro/romania/Index.aspx?PortalIntegrat ion=RUfuf1238fa88)
  vezi de fapt cine a facut site-ul (sau de unde au copiat ) - mafiotii italieni ;)

  -------------------------------------------------------
  Inregis trare noua companie
  ATTENZIONE! L'esecuzione degli script all'interno del browser è disabilitata, questo implica una perdita di funzionalità nell'uso del programma.
  Modificare le impostazioni di protezione del browser per abilitare l'esecuzione degli script.

  Va rugam sa introduceti codul de inregistrare in scopuri de TVA sau CUI pentru a incepe pre-inregistrarea.
  Codul de inregistrare in scopuri de TVA sau CUI este necesar pentru a evita inregistrari false.
  -------------------------------------------------------
 • 0 (0 voturi)    
  Teapa (Marţi, 25 septembrie 2007, 16:25)

  it [anonim]

  un baiet destept are pile la guvern, DNA e pe fir? valoreaza de 20 deori mai putin...oricum design de doi lei, facut probabil de o firma de apartament care tocmai a angajat un student nu prea stralucit sa faca un amarat de site.

  aoleo!!!!! am vazut site-ul celor care l-au facut, e praf, varza
  cred ca si un prescolar l-ar face mai bine.

  asa se cheltuiesc banii dumneavostra , niste functionari parliti ii arunca in stanga si dreapta pe produse de care nu au nevoie, nu le folosesc dar care insa tb sa cheltuiasca banii . si asa nu sunt bani pentru medicamente, pensii etc. ce tara de rahat!!!!!
 • 0 (0 voturi)    
  WWW (Marţi, 25 septembrie 2007, 16:27)

  Expertu [anonim]

  Normal www in fata domeniului se considera implicit. Doar in cazurile in care tzaranul(ii) care administreaza situl nu stiu cu ce se mananca DNS-ul. Chestia e ca default merge, asa ca sus-amintitul a schimbat setarea initiala care mergea si cu www.
  6.000.000? Daca ar durea prostia... nu am mai avea politicieni ;-)
 • 0 (0 voturi)    
  WWW (Marţi, 25 septembrie 2007, 16:28)

  Expertu [anonim]

  Normal www in fata domeniului se considera implicit. Doar in cazurile in care tzaranul(ii) care administreaza situl nu stiu cu ce se mananca DNS-ul. Chestia e ca default merge, asa ca sus-amintitul a schimbat setarea initiala care mergea si cu www.
  6.000.000? Daca ar durea prostia... nu am mai avea politicieni ;-)
 • 0 (0 voturi)    
  erori (Marţi, 25 septembrie 2007, 16:29)

  Damian [anonim]

  site de 2lei facut de italieni plin de erori care fac 6 mil:
  http://bmk.business-entrepreneur.ro/romania/Index.aspx?PortalInt egration=RUfuf1238fa88
 • 0 (0 voturi)    
  lasati-l in pace pe Massimo (Marţi, 25 septembrie 2007, 16:31)

  dinu [anonim]

  Canta omu' la tobe si la chitara bas (si mai si gateste, probabil spaghete).

  Stiti voi cat costa niste tobe bune in ziua de azi? Plus ca din alea 6 mil mai e si shpaga ...
 • 0 (0 voturi)    
  furt pe fata (Marţi, 25 septembrie 2007, 16:35)

  andrei [anonim]

  am facut zeci de saitulete de-astea, in general platite sub 1000 EURO, cu tot cu design. Ma rog, nu totul era cu acte.

  cand am avut un client mai pretentios, cu garantarea suportului tehnic si timpi de raspuns garantati and so on, am luat 4500 EURO si a fost party.

  Este hotie pe fata, indiferent cati ar fi lucrat la ei, daca stiu sa optimizeze dezvoltarea, trebuiau sa se incadreze in 15.000 de euro cu toate tva-urile si taxele posibile.
  de-asta se spune in Romania ca ajungi mare doar cand reusesti sa faci o afacere cu statul......
 • 0 (0 voturi)    
  o investitie perdanta (Marţi, 25 septembrie 2007, 16:36)

  andos [anonim]

  Nu este decat un alt produs sustinut in mod inconstient, rezultat al ne-corelarii institutionale necesare pentru impactul sau, care intra in contradictie cu mecanismele de business dezvoltate pe bani infinit mai putini din domeniu privat, care creaza concurenta neloiala fata de cei care activeaza deja in acest domeniu; un site care nu justifica decat onorariile enorme luate de cei ce l-au facut; un site care nu poate fi accesat; un site fara continut, nesustenabil si perdant. un site cu un nume imposibil de scris, care nu poate fi retinut usor, si care nu va fi accesat de nimeni. Nimic nou: nici plati electronice, nici facilitati de promovare, nici macar pentru cei care vor o afacere online.
 • 0 (0 voturi)    
  ????????? (Marţi, 25 septembrie 2007, 16:47)

  cu coasa [anonim]

  cum naiba 6,2 milioane de euro fratilor ????
  dar ce au facut aia, au reinventat internetul???
 • 0 (0 voturi)    
  nu prea merge (Marţi, 25 septembrie 2007, 16:54)

  crapu [anonim]

  am incercat sa bag niste date si cand am dat submit ce sa vezi...

  Not Found
  The requested URL /launch-bmk.html was not found on this server.
 • 0 (0 voturi)    
  jeg (Marţi, 25 septembrie 2007, 16:58)

  it [anonim]

  un jeg de site care vad ca si da timeout si te umple de erori
  cati utilizatori or fi online acum? 2 ????????? cine dracu a facut site-ul asta . femeia de servici?!!!
 • 0 (0 voturi)    
  o alta teapa (Marţi, 25 septembrie 2007, 17:06)

  programator [anonim]

  6 milioane de euro un portal web ... e absolut aberant. In mod cert nu s-a facut licitatie, nimic. Baiatul ala din venetia avea un amic, un frate o rubedenie ceva, care s-a intamplat sa aiba o firma de solutii software. Nici macar mesajele de eroare (foarte numeroase de altfel) nu sunt traduse...multe sunt in italiana. Un portal web de cateva sute de euro...a ajuns sa fie vandut cu 6 milioane.
  Guvernul nostru e o loterie cu circuit inchis unde orice combinatie e castigatoare. Poporul doar cotizeaza.
 • 0 (0 voturi)    
  e legal (Marţi, 25 septembrie 2007, 17:07)

  yo [anonim]

  http://bmk.business-entrepreneur.ro/romania/legal.html
 • 0 (0 voturi)    
  Bun pret s-a dat... (Marţi, 25 septembrie 2007, 17:14)

  meserias IT [anonim]

  La onorabila sugestie de la pct 14 (http://www.linkedin.com/in/massimoanastasio) am citit si eu profilul profesional al specialistului. Pai din capitolul studii reiese ca omul e specialist in limbi orientale, mi se pare normal sa obtina proiectul...

  Acuma pe bune, probabil ca suma a fost de ajuns la limita daca s-a impartit in doua ministere pana la nivel de portar.
 • 0 (0 voturi)    
  naspa (Marţi, 25 septembrie 2007, 17:14)

  Geo [anonim]

  Mai fratilor asta chiar nu functioneaza :((
 • 0 (0 voturi)    
  update 2 (Marţi, 25 septembrie 2007, 17:23)

  SG [anonim]

  Din lectura pdf-ului cu detalierea celor 4 etape ale proiectului reiese ca etapa 2 consta concret intr-un portal in care diversi actori [IMM-uri, consultanti, etc] pot interactiona prin "servicii de ebusiness si e-commerce, de la postarea ofertei / cererii pana la procesarea comenzilor si plata online". Descrierea componentei 4 e plina de "asistenta tehnica" neprecizandu-se cine face aceasta ci doar pt cine [si pare a se suprapune cel putin partial cu componenta 2].
  Componenta 1 consta mai mult in niste cursuri de trainning ..
  Componenta 3 vorbeste despre "un mecanism de cofinantare a intreprinderilor mici si mijlocii, prin intermediul caruia o parte din costurile de achizitionare a serviciilor va fi suportat de catre autoritatile publice (Voucher Counselling Scheme)" precum si despre consolidarea retelei organizatiilor de consultanta in afaceri (ROCA), punerea in practica a schemei de garantare pentru achizitionarea de servicii (Voucher Counselling Scheme) si pregatirea personalului Oficiilor Teritoriale ale MIMMCTPL" .. sper ca aceasta componenta 3 sa fie finantata cu minim 98% din suma totala alocata.
  Si de asemeni in descrierea unui proiect care consuma [min] 6mil euro nu ar trebui sa apara fraze de genul: "Portalul va avea un caracter federativ (in sensul ca oricare dintre membri va putea participa la generarea continutului acestuia), ceea ce il face unic in Europa." ... caracterul federativ il face unic in Europa ? gosh ..
  Concluzie: asteptam update-ul nr 3 [sau 4] cu sume alocate per componente si cu descrieri concrete ale fiecarei componente [adica cineva a aprobat un fond Phare doar pe descrierea asta ? nu vreau sa cred asa ceva]
 • 0 (0 voturi)    
  Ministerul sa dea.. (Marţi, 25 septembrie 2007, 17:24)

  Rin Tin Tin [anonim]

  .. sa dea publicitatii caietul de sarcini, bugetul si defalcarea lui, numele project managerilor si numele firmei realizatoare. Nu exista portal de 6 milioane de euro, sunt idioti?
  Ca si contribuabil, vreau sa vad aceste informatii, care sunt publice.
 • 0 (0 voturi)    
  Totul e in mainile mass-media acum (Marţi, 25 septembrie 2007, 17:25)

  Rin Tin Tin [anonim]

  E in mainile mass-media ca acest proiect sa fie auditat si evaluat, pentru a se vedea daca chiar se justifica costurile. Mass-media nu trebuie sa taca.
 • 0 (0 voturi)    
  o alta facatura (Marţi, 25 septembrie 2007, 17:37)

  AdinelC [anonim]

  Ovidiu Silaghi, ministrul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale, noul portal este bun si util pentru IMM-uri deoarece acestea pot avea acces la informatii, pot intra in contact cu institutiile statului, pot face afaceri si, de asemenea, le faciliteaza accesul la consultanta.

  Dl. ministru sa se uite pe site-ul lui care nu stiu cine il face dar e tot varza cu mici
  http://www.mimmctpl.ro/
 • 0 (0 voturi)    
  Ce porcarie (Marţi, 25 septembrie 2007, 17:49)

  Djica [anonim]

  Daca te duci aici din prima http://bmk.business-entrepreneur.ro/romania/DataEntryImpresa.aspx?Acti on=NewSing leCompany o sa ai o surpriza ( le lipseste un cookie si... tzeappppaaaa )

  Dupa cum arata call-stack-ul:
  ASP.dataentryimpresa_aspx.__BuildControlTree(dataentry impresa_aspx __ctrl) in d:\domini\bmk.cnainnovazione.net\ROM\DataEntryImpresa.aspx:1

  po rtalul minune e facut de http://www.cnainnovazione.net/index.php
 • 0 (0 voturi)    
  hahaha - italianu si-a dat jos profilul de pe linkedin (Marţi, 25 septembrie 2007, 17:58)

  santa [anonim]

  *
  *
  *
  *
  *
  dar google are cache
  http://64.233.183.104/search?q=cache:8OajaSb6v9kJ:www.linkedin. com/in/massimoanastasio+massimoanastasio&hl=en&ct=clnk&cd=1&client=fir efox-a
  *
  *
  *
  *
  *

  se pare ca maestru' in ale web-ului nu stia treaba asta ...
  pe site-ul asta nu as da 6.2 milioane lei vechi.
  cu 6.2 milioane nu numai ca iei un super portal, dar iti cumperi si un hardware de plingi linga el, nu P3-ul pe care probabil ruleaza saracia asta.

  cit despre site-ul firmei lui ....
  bwahahahahahahahaha
 • 0 (0 voturi)    
  yes (Marţi, 25 septembrie 2007, 18:11)

  Max [anonim]

  I am a bit surprised of all this fame however my name appears in the domain data just for bureaucratic reasons... I am only a member of a team of more than 50 people of which 95% are romanian... so let's drop this discussion thanks.
 • 0 (0 voturi)    
  TEAPAAAA !!!! (Marţi, 25 septembrie 2007, 18:14)

  dna, anticoruptie, orcine ... [anonim]

  pui mei siteul ala nu face nici 3000 EUR.....

  .. SA SE SESIZEZE DRACU CINEVA CUM AU FACUT ASTIA LICITATIA !!!!
 • 0 (0 voturi)    
  MAX, details please... (Marţi, 25 septembrie 2007, 18:29)

  mollahudigital [anonim]

  Maybe you can elighten us... tell us who is/was your boss on this operation, give us some names. What's the name of the romanian company who worked on this project ? How much did you get paid ? How long did it take to create this "masterpiece" ? Details please... anything you know and want to share...

  Thanks
 • 0 (0 voturi)    
  despre Consortium (Marţi, 25 septembrie 2007, 18:44)

  mollahudigital [anonim]

  rotld.ro zice despre consortium.ro ca e inregistrat de un anume Viorel Nitu.

  Am gasit mai departe ca reprezinta pe Enterprise plc in Romania. Detalii la linkurile de mai jos :

  http://www.zoominfo.com/search/PersonDetail.aspx?PersonID=1039918 056

  http://www.enterprise.plc.uk/international/contact.htm
 • 0 (0 voturi)    
  lll (Marţi, 25 septembrie 2007, 18:51)

  lll [anonim]

  aparent aplicatia de la business-entrepreneur.ro e diferita de cea de la www.business-entrepreneur.ro

  nu prea inteleg. Paginile de inregistrare sunt diferite dar au aceleasi sigle.
 • 0 (0 voturi)    
  despre Viorel Nitu & more (Marţi, 25 septembrie 2007, 18:51)

  mollahudigital [anonim]

  La www.mfinante.ro am aflat ca in 2006 firma SC CONSORTIUM CONSULTING SRL avea 7 angajati. Massimo zice ca erau 50, din care 95% erau romani. Sa-nteleg ca ori lucrau 43 din ei la negru, ori au fost mai multe firme la "cascaval", ori a "descoperit" brusc resurse financiare (vezi 6.2 milioane de euro, cum a reusit?) pentru a angaja restul in 2007...

  Intr-unul din linkurile de mai sus Viorel Nitu are o alta adresa de mail, at prudent.ro - SC PRUDENT SRL, infiintata in 1999, radiata in 5 mai 2006 - nu exista date despre nr de angajati etc...
 • 0 (0 voturi)    
  material de DNA (Marţi, 25 septembrie 2007, 18:56)

  Ovidiu [anonim]

  Daca cei de la DNA s-ar misca la fel cum s-au miscat baietii de mai sus care au gasit in cateva minute al cui ii tunul as zice ca avem o sansa....
  RESPECT!
 • 0 (0 voturi)    
  Direct la Bruxelles (Marţi, 25 septembrie 2007, 18:58)

  dusty [anonim]

  Poate ar trebui sesizat la Comisia de Verificare a fondurilor Ce de la Bruxelles .
 • 0 (0 voturi)    
  site-uri diferite (Marţi, 25 septembrie 2007, 18:59)

  lll [anonim]

  business-entrepreneur.ro ruleza pe IIS si are pagini lipsa
  www.business-entrepreneur.ro e pe OracleAS cu Oracle Portal
  vezi
  http://www.business-entrepreneur.ro/portal/page/portal/TOPLEVELSITE/ Welcome

  pana la urma despre care din ele vorbim?
 • 0 (0 voturi)    
  aplicatii diferite (Marţi, 25 septembrie 2007, 19:00)

  mollahudigital [anonim]

  Intr-adevar aplicatiile de la business-entrepreneur.ro si www.business-entrepreneur.ro sunt diferite. Cea noua ( www.business-entrepreneur.ro ) comunica cu niste subdomenii ale sme.ro .

  domain-name: sme.ro
  description: CNIPMMR, Craiova
  description: Calea Bucuresti Bl.P1, parter
  description: Craiova
  description: RO
  description: Postal Code: 1100
  description: Phone: 251-563150
  description: Fax: 251-599459
  description: Email: cnipmmr@netmasters.ro
  description: Registration/ID Number:
  description: Fiscal Code: 12620790

  person: Mihaela Brinzan
  address: CNIPMMR, Craiova
  address: Calea Bucuresti, Bl.P1, parter
  address: Craiova, Romania
  phone: 251-563150
  fax-no: 251-599459
  e-mail: office@sme.ro

  person: Paun Narcis Iulian
  address: CNIPMMR, Craiova
  address: Calea Bucuresti, Bl.P1, parter
  address: Craiova, Romania
  phone: 251-563150
  fax-no: 251-599459
  e-mail: alpenzoo@yahoo.com
 • 0 (0 voturi)    
  tzepari nenorociti (Marţi, 25 septembrie 2007, 19:05)

  gigel [anonim]

  Siteul ala, va spune om care a facut mult mai multe siteuri si muuuult mai mari, nu costa nici 200.000 de euro (facut corect, nu in varianta actuala, deci e un jaf maaaaaaare!!). Talharii au bagat in buzunar o groaza de bani pentru o mizerie de site. Sunt gata sa ofer consultanta si analiza profesionala la orice ora sa demonstrez ca siteul a fost facut de amatori notorii care nu stiu sa valideze codul, nu au auzit in viata lor de standardizare (sa mai zic ca folosesc tabele sau habar n-au de XML, ajax etc?), aplicatia nu este scalabila si/sau portabila, nu au nici macar un web service in spate (SOAP) etc etc

  Oamenii care au facut siteul asta nu prindeau a 2-a luna de munca la firma mea.

  Hai sictir guvernantilor...
 • 0 (0 voturi)    
  Enterprise PLC (Marţi, 25 septembrie 2007, 19:11)

  lll [anonim]

  Aparent, ultima (si singura) firma inregistrata deja in portal e Enterprise PLC:
  "Ultima companie inregistrata:
  Enterprise PLC"

  de pe google:
  http://www.enterprise.plc.uk/international/regions.htm
  Bucharest Office, Romania :
  "In 2002, Enterprise plc opened an office in Bucharest to support its project activities within Romania and to develop new business throughout the country. The office is managed by V***N***, a Financial Consultant and SME specialist. Viorel has access to a large network of expertise for donor funded projects."

  Vorbesc de www.business-entrepreneur.ro
 • 0 (0 voturi)    
  in faza de test! (Marţi, 25 septembrie 2007, 19:38)

  unu' de pe net [anonim]

  Ceva ciudat se intampla! Cel de-al doilea site www.business-entrepreneur.ro a iesit public acum citeva ore, intr-un mod pe care l-as caracteriza "precipitat". Site-ul nu este finalizat, se pare ca este intr-un stadiu inca de test, link-urile de de la [Documente de afaceri] / [Director:Documente] re-directioneaza pe undeva la http://test/
  Exemplu linkul de la documentul:

  LEGE Nr. 85/2006 privind procedura insolventei.
 • 0 (0 voturi)    
  uitati-va in sursa paginii (Marţi, 25 septembrie 2007, 19:46)

  suca [anonim]

  sa vedeti ce incarcam noi si pe ce au platit 6 mil de euro. incredibil. nici curat n-au facut in sursa...

  http://www.business-entrepreneur.ro/portal/page/portal//IM M_romanesti

  XXX ***** - This page must appear as the box "Latest Events" in the target group home pages designs:
  box with a short list of items (only date + title + abstract ) -> title linked to
  + link view all in the end

  TODO **** - Ioan, i will put a dynamically loaded image here (it will be optional)
  Please put a placeholder in static html, i will update the code after you are finished.
 • 0 (0 voturi)    
  Wtf?! (Marţi, 25 septembrie 2007, 20:30)

  Vio [anonim]

  Acum ar fi tare sa vina niste hacheri si sa hachereasca site-ul :D

  6.2 milioane euro?! Ce mama naibii?! E salariul meu pe 6 luni !!! (Eu lucrez ca consultant la alt minister :( )
 • 0 (0 voturi)    
  Au castigat la loto! (Marţi, 25 septembrie 2007, 20:35)

  bee [anonim]

  Ceeeeeeeeeee????
  6 mil?! Fabulos !!!
  Au castigat la Loto astia!!!!
 • 0 (0 voturi)    
  Pagina asta e o gluma? (Marţi, 25 septembrie 2007, 20:53)

  Andi [anonim]

  Inteleg bine? Guvernul ROMANIEI a comandat acest portal? S-a uitat vreun reprezentant al sau pe produsul finit? Nu tot, numai la prima pagina macar. Avand in vedere ca are o versiune in romana si una in engleza (cel putin dupa stegulete asa pare), as zice ca normal ar fi ca versiunea in romana sa fie integral in romana, sa fie accesibila si la tot micu patron care ca facut numai rusa la scoala. Dar ce vad, luand-o de sus in jos:

  1: "About Us Contact Us". De ce nu "Despre noi", "Contactati-ne"
  2: Chiar titlul si motto-ul sau subtitlul... "Business-entrepreneur Knowledge for succes"
  3: "Access Membrii" asta nu e corecta in nici o limba... In romana ar fi un "s" si un "i" in plus, iar in engleza al doilea cuvant nu prea pica bine..
  4: "username si parola" Era greu de scris "nume de utilizator"?
  5: "An initiative by"
  6: "Advertising, Legal, Privacy, Credits"

  Treaba asta seamana cu autostrada Brosov Bors: se o caruta de bani, dar nu se stie exact pe ce...
 • 0 (0 voturi)    
  macar prima pagina... (Marţi, 25 septembrie 2007, 21:12)

  dinu [anonim]

  ...trebuia scrisa corect in limba romana:

  "Acces membrii"

  Al doilea "i" de la "membrii" l-o fi pus signore Massimo, pentru ca ii mai trebuia o spagheta la urma, ca semnatura. :)
 • 0 (0 voturi)    
  re: macar prima pagina... (Marţi, 25 septembrie 2007, 21:39)

  Max [anonim]

  Dinu, thanks I will tell Ionut (who wrote that) to correct this :)
 • 0 (0 voturi)    
  "Instrument de masurare si evaluare a performatelor" (sic!) (Marţi, 25 septembrie 2007, 21:44)

  don giovanni [anonim]

  In afara de "Access membrii", o alta perla: "instrument de masurare si evaluare a performatelor", carevasazica benchmarking! Curat "benchmarking", TZEAPA!
 • 0 (0 voturi)    
  @Max: aha, Ionut... (Marţi, 25 septembrie 2007, 21:52)

  don giovanni [anonim]

  Now everything's crystal clear: there's no scam, it's all f...g Ionut's fault :)
 • 0 (0 voturi)    
  Archive.org (Marţi, 25 septembrie 2007, 22:59)

  decoder [anonim]

  Archive.org "tine minte" - atat cat poate si el - o mica istorioara a evolutiilor anumitor pagini de web.

  Este hilar ce pilaf se gaseste la consortium.ro

  Ia bagati un ochi aci...
  http://web.archive.org/web/*/http://www.consortium.ro

  Proba bil erau ocupati cu aprinsu' fitilului la tun de nu au fost in stare sa-si termine "reconstructia" site-ului.
 • 0 (0 voturi)    
  Consultati archive.org (Marţi, 25 septembrie 2007, 23:16)

  decoder [anonim]

  www.archive.org pastreaza (printre altele) si istoria multor pagini de internet. Studiind istoria site-ului: www.consortium.ro se poate observa ca in 2004 au avut activitate minima (bla, bla - under costruction), iar in 2006, mai exact in luna in care a inceput derularea proiectului, au mai adaugat un clip-art din word.

  Cum poate o asemenea firma, cu un asemenea site (transparenta 0 si skill-uri -1) sa castige o un asemenea proiect?

  Amanunte aci:
  http://web.archive.org/web/*/http://www.consortium.ro

  ps: nu inteleg de ce comentariul meu nu a fost publicat
 • 0 (0 voturi)    
  D-na Danciulescu (Marţi, 25 septembrie 2007, 23:23)

  decoder [anonim]

  Are un contact pe LinkedIn...
  Oare cine o fi?
  http://www.linkedin.com/pub/0/255/800
 • 0 (0 voturi)    
  NU e nevoie de portal, nici macar gratis! (Marţi, 25 septembrie 2007, 23:36)

  florin [anonim]

  Sa fim seriosi- nu e nevoie de nici un portal, nici macar de unul de 500 de euro, nici macar de unul gratuit. Oamenii se pot gasi ultrausor pe INERNET. Eu unul nu am putut folosi nici macar search de pa paginile guvernului, simplu penrtu ca informatiile sunt vechi sau trunchiate.
 • 0 (0 voturi)    
  il fac eu pentru 3 milioane fara erori, ok ? (Marţi, 25 septembrie 2007, 23:39)

  gigiel [anonim]

  pa
 • 0 (0 voturi)    
  Proiect inutil, ultracostisitor (Marţi, 25 septembrie 2007, 23:44)

  florin [anonim]

  Nici macar nu era nevoie de acest ptoeict. Cum anume "sprijina accesul" la servicii de consultanta???? Ce aiureala, cine are nevoie de consultanta, gaseste firme destule in Ro, ce-i nevoie de nu-stiu-ce registre de inregistrare? Autoritatile publice au portal de e-licitatie (si ala facut Vai mama lui, nu permite nici un fel de cautari, parca-i facut in 1970, alti bani aruncati...).

  Sa explice ministerul in ce constau rezultatele acestui minunat program de 6 milioane de eur (in afara de eternekle calculataore pe care le tot cumpara si pe care putini stiu sa le foloseasca, pe ce au mai dat banii? Pe "sfaturi" gen "acces la "retelele de profil"? Care "retele de profil? Firmle romnesti sunt oarbe, nu le pot gasi singure pe INTERNET cu Google????).

  Pana cand nu vor plati toti incompetentii astia din buzunarul lor, noi contribuabilii ne vom taxele la "Consultanti Internationali" care sa ne invete sa folosim Google pe 6 milioane de EUR.
 • 0 (0 voturi)    
  Ba-l fac eu!! (Marţi, 25 septembrie 2007, 23:59)

  sadwank [anonim]

  Gigiel de la numarul 64 incearca sa va dea teapa, ba guvernantilor care sinteti!
  Pretul corect ar fi de 2.990.000 de euro dar daca imi platiti inainte vi-l las la 100.000, negociabil.
 • 0 (0 voturi)    
  Un mic ajutor pentru minister (Miercuri, 26 septembrie 2007, 0:01)

  sadwank [anonim]

  Ca sa aflati cit costa site-ul e suficient sa adunati facturile pentru firma care l-a facut, atit pe cele emise pina acum, cit si pe cele din viitor.
  Sau, mai simplu: vedeti cine a cistigat licitatia si la ce pret. Cum, n-ati facut licitatie???
 • 0 (0 voturi)    
  Bai, e al doilea Google! (Miercuri, 26 septembrie 2007, 0:51)

  bradut [anonim]

  Treaba a fost asa: Massimo l-a facut cu niste baieti si l-a costat 4500 (poate chiar cu andrei, care zicea mai sus ca a dat party).
  Dupa care Ministerul i-a sesizat potentialul si a zis "sa-l luam noi, repede, pana nu-l ia concurenta" (adica Ministerul Sanatatii sau Ministerul Educatiei).
  N-aveti pic de viziune si de intelegere a mediului de business...
 • 0 (0 voturi)    
  si l-a vandut de vreo 20 de ori (Miercuri, 26 septembrie 2007, 1:07)

  josan [anonim]

  si a vandut dupa aceea o aplicatie de vreo douazeci de ori..... cu vreo suta de mii
 • 0 (0 voturi)    
  DNA !!! DNA !!! DNA !!! (Miercuri, 26 septembrie 2007, 1:59)

  eafacere edna [anonim]

  am un feeling ca nu au fost doar granturi ... si ca o parte din banii astia ii platim noi... tara de maimute... oare in atributiile cui intra o verificare a licitatiei ? chiar nu exista in tara asta cineva sa ii verifice? ... eu cetatean roman si anonim ce pot sa fac ? ... sa fiu maimuta in continuare sau sa emigrez ? ... sa spuna cat a costat efectiv portalul ca doar sunt institutie publica si nu afacere personala ultrasecreta !!!!!!!!!!
 • 0 (0 voturi)    
  Il fac eu!! (Miercuri, 26 septembrie 2007, 8:24)

  Vasi [anonim]

  Sunt web designer am lucrat in roiecte de envergura, in mod sigur mai mari decat site-ul ala (fara sa-l fi vazut). Pentru 200.000 euro il faceam singur si la ora asta functiona. Site-ul a costat vreo 100.000 restul si-au tras baietii masini, calc, video proiectoare, salarii. Asta e Romania!!!!! Traiasca PSD, PLD, PD, Basescu si alti borfasi ca ei.
 • 0 (0 voturi)    
  Caiet de sarcini (Miercuri, 26 septembrie 2007, 9:03)

  Sorin [anonim]

  Am citit documentatia oferita de minister si impresia mea a fost ca toate cele 4 componente se refera la acest portal, toata barbologia de acolo fiind prezenta ca sa dea o forma cat mai stufoasa si sa dea impresia ca cine stie ce avioane au facut pentru minister. este doar un site pe care il faci in weekend cu o bere in mana. cred ca mai mult s-au chinuit sa scrie cele doua pagini din "documentatie" si sa inventeze prostiile de acolo decat site-ul.
 • 0 (0 voturi)    
  Asta da afacere! (Miercuri, 26 septembrie 2007, 9:40)

  Lucian [anonim]

  Parca as face si eu astfeld e afaceri, dar parintii mei nu lucreaza in guvern ca sa pot avea un astfel de contract.
 • 0 (0 voturi)    
  Mi se pare normal (Miercuri, 26 septembrie 2007, 10:18)

  Florin [anonim]

  Mie mi se pare rezonabil pretul. 6 milioane la 4 proiecte, inseamna ca site-ul a costat vreo 1.5 milioane.
  Vreo 40% trebuie sa-i imparti cu baietii de la minister, un alt 20% trebuie sa-i dai celuia de mai sus care trebuie sa taca si sa semneze, ramai cu un amarat de 40% din 1.5 milioane, vreo 600,000. Din astia, o parte trebuie sa-i dai impozite, o parte trebuie sa-i rezervi pentru baietii "incoruptibili cu sume mici" de la DNA. Apoi nesimtita de banca offshore iti rupe vreo 10% de la gura si ramai cu un maruntis de vreo 300,000.
  Cu astia abia daca reusesti sa-ti tragi o palma de pamant si o casuta chinuita.
  Ah da, mai ai de dat vreo 5,000 web-developer-ilor care au facut site-ul... Asa ca nu e chiar atat de roz precum pare, fratilor. Viata e grea cu guvernu asta - asta e proiect IT nu privatizare de fabrica...
 • 0 (0 voturi)    
  supertare (Miercuri, 26 septembrie 2007, 10:48)

  nu conteaza [anonim]

  -1 p3, 2 dell-uri 6650 , 3 baieti de la etajul 11 din leu si gata proiectul;
  - vai de mine, 6 milioane de euro, poate ne explica Istvan Jakab, ca vad ca el a autorizat proiectul;
  - pentru ce platim noi impozite.
 • 0 (0 voturi)    
  Sesizare in atentia DNA sau institutiilor abilitate (Miercuri, 26 septembrie 2007, 11:54)

  anonim [anonim]

  Eu anonimul fac o sesizare in atentia organismelor abilitate cu privire la modul in care sa realizat licitatia pentru realizarea acestui site !!!!!! Ca nu-i afacerea lor personala ultrasecreta, ci o institutie publica care functioneaza pe banii nostri ....
 • 0 (0 voturi)    
  vorba cuiva (Miercuri, 26 septembrie 2007, 13:26)

  Andrei Balint [anonim]

  Traiesc in Romania si asta imi ocupa ... toti banii ;)
  Sunt stupefiat de ce citesc.
 • 0 (0 voturi)    
  23000 Euro = 1 eroare (Miercuri, 26 septembrie 2007, 13:45)

  web developer [anonim]

  Fac web development de cativa ani, la o prima validare ies 225 erori :-|

  Din aia 50 de oameni din echipa, daca nici macar unul nu stie ce-i aia web development (ca design am vazut ca nu e cazul)??? Toti sunti "script kiddies"?!

  Layout cu tabele, stiluri inline in secolul XXI ?!?! Ca de optimizari, SEO si alte fantezii nu mai e cazul se pare. Alea la facultate, dupa ce trecem de grupa mare si clasa I.

  Bani aruncati, cainii latra ... caravana trece, noi sa fim sanatosi.
 • 0 (0 voturi)    
  situl este platit din FOnduri Phare (Miercuri, 26 septembrie 2007, 16:45)

  Vasile [anonim]

  nu stiu de ce va tot agitati. Au dat cei din UE banii .
  Este proiect Phare nerambursabil :).
  Au luat .... cei din UE, iar mare parte din ..... luata s-a intors la citiva mafioti din UE.
  Asa se lucreaza pe toate proiectele . Comisionul se numeste consultanta .
  Sunt slabe sanse ca DNA sa le poata face ceva , dar este un lucru clar : ministru asta liberal trebuia sa iasa si sa spuna ca proiectul nu este gata si ca asa rahat nu vrea sa preia .
  Dar ministrul asta Silaghi, desi este ardeleanu, se pare ca tot incompetent este alaturi de ungurul Jakab .
 • 0 (0 voturi)    
  @TOATA LUMEA (Miercuri, 26 septembrie 2007, 23:07)

  teekaz [anonim]

  Sigur ca v-a luat ochii cifra pe care din eroare si Hotnews.ro si MLDPL au vehciulat-o eronat. Ca asa este in comunicare, nu?

  Pentru cei care stiu ce este asistenta Phare (asta nu inseamna ca situl nu este de bullshit...tot ce s-a scris despre flow-urile lui de la lansare, este corect), uite aici informatia publica despre contract (aviz si redactorilor de la Hotnews.ro):

  "Technical Assistance to develop the SMEs sector in Romania
  Reference: EuropeAid/121565/D/SER/RO
  Budget EUR: 7120000
  Status: Closed (since 24.03.2006)
  Documents: forecast tender 22.02.2006 tender (corr.) 14.03.2006 shortlist award "

  Baza de date cu licitatii pe asistenta externa a Uniunii Europene, este aici http://ec.europa.eu/europeaid/cgi/frame12.pl

  Aflati si caietul de sarcini, si componentele (una a fost o licitatie recenta administrata de acelasi consortiu, pe o schema de sprijin pentru accesul IMM la consultanta ).

  Iar in ce priveste proprietarul domeniului, aceste nu este autoritatea de management, MLDPL, in speta, ci una din firmele care au contractul, etc. Este un detaliu, ca doar la sfarsitul contractului, nu pleaca consortiul cu domeniul acasa...

  Scuze, dar nu ma pot abtine: Romania primeste de peste 14 ani asistenta internationala si de la Uniunea Europeana, si constat ca exista inca multe persoane, care nu stiu cum se deruleaza asistenta externa, ce reguli are, etc.

  NU este de mirare ca nu stim sa le luam banii...stim tehnicalitati (multi din cei care au scris mai sus, se vede ca stiu meserie in IT), dar nu stim sa facem business....

  Fratilor, s-a terminat cu antreprenoriatul dupa ureche: trebuie cuplata mestesugareala, facuta in sensul bun, cu stiinta de a face proiecte si de a depune cereri de finantare, si mai trebuie sa cunoastem regulile achizitiilor publice, dk. vrem contracte publice, ca nu sunt date toate pe spagi...

  V-am pupat si astept invective...:))
 • 0 (0 voturi)    
  Re: @TOATA LUMEA (Joi, 27 septembrie 2007, 10:19)

  chiar nui verifica nimeni [anonim]

  nu este nevoie sa ne pupi tu... una e sa ai o documentatie foarte bine pusa la punct si sa castigi proiecte pe baza ei, si ALTA ESTE sa te folosesti de numele institutiilor statului pentru a castiga proiectul si a SUPRASUPRADIMENSIONA FANTASMAGORIC costurile de realizare ale acelui portal !!!!

  Daca nenea de la minister si italianu incercau sa obtina proiectele doar prin firmele lor de 2 bani (a se vedea site-ul de kk.. http://www.consortium.ro care nare nici o tangenta cu tehnologia informatiei... cred ca si un copil de clasa a 4a isi facea un site mai bun decat ala) sigur nu le obtineau. Asa ca cel mai probabil cineva sa folosit de numele ministerelor pentru a lua aceste proiecte... iar reaua credinta este indiscutabil de evidenta prin disproportia intre suma investita si portalul realizat, dupa cum toata lumea de aici a realizat.

  Tocmai din cauza voastra nu pot lua romanii de rand proiecte, pentru ca in loc ca realmente sa educati lumea... (ma tot gandesc ce sar fi putut face cu atatia bani... daca erati binevoitori), insa voua numai la smenuri va e gandul, si in acelasi timp aveti o nesimtire de a mai da si lectii (dar asta e un lucru deja general valabil in romania, cu care lumea sa obisnuit deja, si tocmai de asta o sa scapati cel mai probabil si basma curata)!
 • 0 (0 voturi)    
  Pentru cei competenti (Joi, 27 septembrie 2007, 10:39)

  dip [anonim]

  Vin banii de la UE. "Firmele pot solicita finantari pentru implementarea sistemelor calitatii pana la 1 octombrie 2007" (Financiarul)..vedeti ca vin bani ?,aveti si informatia numai ca e prea tarziu.Mai sunt cateva zile pana la 01.10 07.
  Sunt tot felul de firme, indivizi care fac proiecte , pe bani foarte multi, dupa care 99% primesc raspuns ca mai trebuia ceva facut la proiect si nu este bun. Atunci aceste firme ar trebui sa dea banii inapoi. Dar noi platim incompetenta.
  Cu stima
 • 0 (0 voturi)    
  www.immromania.ro (Joi, 27 septembrie 2007, 11:09)

  Marian COSTEA [anonim]

  Incercati www.immromania.ro, un portal lansat de peste un an de zile. Cat a costat? Mi-e si rusine sa spun!
 • 0 (0 voturi)    
  @toata lumea (Joi, 27 septembrie 2007, 12:40)

  florin [anonim]

  "Scuze, dar nu ma pot abtine: Romania primeste de peste 14 ani asistenta internationala si de la Uniunea Europeana, si constat ca exista inca multe persoane, care nu stiu cum se deruleaza asistenta externa, ce reguli are, etc."

  Prietene, peste 90% (ca bani) si peste 50% (ca activitati) din asistenta aia a fost (si ramane) total inutila. Dar nu de asta discutam, desi poate ar merita.

  Problema e ca sub adapostul unor caiete de sarcini excesiv de generale, se incaseaza bani nejustificat de multi, si dupa aia nimeni nu mai are ce face.

  Incearca tu sa licitezi pentru asa un portal pentru o firma privata si ai sa vezi cat iti da (in functie de ce servicii mai atasaezi, probabil intre 1.000 si 10.000 EUR- compara cu cele 1,2 milioane). Ia vezi tu cu cate persoane face o firma particulara un astfel de site (probabil cu 3-4 maxim, sa fiu corectat daca gresesc- compara cu 50 de specialisti romani si 12 internationali cat a declarat domul Massimo).

  Este atat de strigator la cer, ca pur si simplu nu vad cum s-ar putea 'drege busuiocul" altfel decat cu o ancheta a OLAF-ului (ca de-ai nostri m-am lamurit, iar din raspunsul Reprezentantei CE incep sa am unele dubii si in ce-i priveste pe domniile lor).
 • 0 (0 voturi)    
  @pentru cei competenti (Joi, 27 septembrie 2007, 12:50)

  florin [anonim]

  Prietene, in mod sigur domnia ta ai experienta in activitatea cu ONG-urile. Numai acolo se "fac proecte", adica se scriu planuri de activitati si bugete si exclusiv pe aceasta baza se ia decizia de finantare.

  Pentru firme si autoritati locale nu se "fac proiecte" ci se intocmesc studii de fezabilitate, planuri de afaceri si alte asemenea precum si o cerere de finantare ce adesea sintetizeaza studiile de baza si pe cele amintite mai sus.

  Multe informatii (uneori si ideea de proiect in sine) sunt furnizate de beneficiar - de calitatea lor depinde cat de buna e documentatia. In multe cazuri criteriile de evaluare sunt subiective sau pur si simplu se schimba (am exemple!!!) dupa depunerea documentatiilor.

  Asa ca o documentatie poate fi respinsa si din cauzele amintite.

  Daca dumneata ai fi lucrat un Plan de afaceri perfect, foarte bun, si ar fi respins pentru ca s-au schimbat criteriile de evaluare dupa ce l-ai depus, ai fi bucuros sa dai inapoi banii pe care i-ai primit?
 • 0 (0 voturi)    
  @florin (multumesc de replica!!!) (Joi, 27 septembrie 2007, 14:25)

  teekaz [anonim]

  Multumesc de comentariu. Ce am vrut sa zic este ca:

  1. Informatia despre acest program Phare, caietul de sarcini, etc., sunt publice de peste un an de zile. Putem critica caietul de sarcini, dar nu lipsa de informare.

  2. In ce priveste pretul de piata si realizarea sitului transpusa in relatia cu un client privat, preturile sunt diferite. Trebuie vazut caietul de sarcini. In plus acesta da valoare contractului [daca cei care l-au intocmit au estimat la 1,6 milioane euro, este problema lor]. DAR, sa nu uitam ca valoarea contractului impune si o cifra de afaceri pe masura, pe un numar de ani si un numar de personal adecvat. Multi din cei care au scris cred nu au cifra de afaceri corespunzatoare pe ultimii sa fi licitat la un contract de 1,6 milioane.

  3. Poti licita la aceste contracte, doar daca esti super curat fata de buget (general, asigurari sociale, sistemul de sanatate), daca nu esti falit, daca conducatorul firmei nu este condamnat (la achizitiile interne), etc.

  4. Ce este corect este ca au lansat portalul cu probleme, si cei care lucreaza cu clienti, dar nu comerciali, stiu: clientul a cerut lansarea portalului, cu riscurile de rigoare. Si aici trebuie sa fime atenti, stiu din experienta: consultantul/consortiul le-a spus probabil ca mai sunt problem, dar POLITICIENII, au vrut musai sa taie panglica. Si aici trebuie atacat sistemul: sa faci inaugurari la produse incomplete, pentru ca sa bifezi o linie, intr-un program de asistenta. Multi dintre politicienii romani sunt idioti din acest punct de vedere si irosesc bani publici.

  5. Dimensiunea echipei: draga Florin, daca verifici baza de date la care am facut trimitere o sa vezi ca este vorba de un consortiu de vreo 4-5 firme. Asa ca de site, probabil s-au ocupat cativa. Si in plus, in caietul de sarcini probabil este inclusa si administrarea pe 1 sau 2 ani. Ca doar nu v-ati gandit ca are MDLPL, web editori care varsa continut, asigura maintenance, etc...

  Oricum, dezbaterea a fost benefica...
 • 0 (0 voturi)    
  Un calcul simplu (Joi, 27 septembrie 2007, 18:35)

  un programator [anonim]

  Intr-un alt articol, Hotnews precizeaza ca suma din cadrul proiectului alocata portalului a fost de "doar" 1.9 mil Euro. La 50 de angajati si o perioada de 1 an (conform precizarilor lor) rezulta o medie de 3.166 Euro/luna. Aceasta e MEDIA si e pe UN AN.
  Si la banii astia au facut un site de tot RAHATUL??!!

  O echipa de 7-8 oameni putea face portalul asta in max 2-3 luni. Maxim am zis. Calculati si voi la orice salarii cam cat ar fi trebuit sa coste.
 • 0 (0 voturi)    
  @leekaz (Joi, 27 septembrie 2007, 20:02)

  florin [anonim]

  1) Ia tu caietul de sarcini si da-mi-l si mie... Ai incercat vreodata sa faci astat? Eu iti spun ca nu-l vei obtine in veci, din o mie de motive...

  2) Este impostibil sa crezi, fiind de buna credinta, ca un web-site costa pentru un client privat 10,000 de eur si pentru Guvern 1,6 milioane. Acelasi web-site, pana la urma, sa lasam povestea cu complexitatea, ca nimeni nu poate spune de ce e asa complex.

  3) Chiar crezi ca e nevoie sa fii super-curat ca sa licitezi aceste contracte? Prietene, sunt firme care au furat de au rupt, si tot au participat la licitatii, si chiar le-au castigat. De cate controale fiscale ai auzit tu ca s-au facut la firmele castigatoare?

  4) Argumentul cu cifra de afaceri cat contractul nu sta in picioare, deoarece daca pretul ar fi fost cel corect, atunci cifra de afaceri ceruta ar fi trebuit sa fie de 10,000 de Eur si nu de 1,6 milioane EUR. Tocmai aici e problema.

  5) Mentenanta- poate fi cateva mii, poate zeci de mii de eur, dar nu milioane de euro. Si cum va asigura firma aia mentententa? In acelasi contract?

  6) Riscurile asumate- nu am nici o problema cu faptul ca merge prost, ci cu faptul ca e exagerat de scum. Chiar daca era excelent, tot scump ramenea.

Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by