30 de trupe din 25 de tari, scene alternative, jam sessions si workshopuri: au inceput inscrierile pentru urmatoarea editie a Bucharest International Jazz Competition, ce va avea loc in mai 2008. Potrivit unui comunicat al organizatorilor, jmEvents.ro, evenimentul lansat cu succes in 2007 isi propune sa contribuie la recunoasterea valorilor jazz-ului romanesc si international.

Muzicienii - trupe si vocalisti cu varsta pana la 32 ani, isi vor disputa premiile de 15.000 Euro, constand in bani si concerte, precum si distinctiile de „cea mai buna trupa” si “cel mai bun vocalist”. Inscrierile sunt deschise pana pe 10 februarie 2008.

Ideea organizarii unui concurs de jazz in Bucuresti a venit ca o intampinare a asteptarilor publicului roman si a nevoii de alternative la muzica facila sau conventionala. De altfel, concursul se dovedeste a fi o manifestare singulara in peisajul jazz-ului profesionist din SE Europei.

Evenimentul se desfasoara in cadrul Festivalului International EUROPAfest, care in 2008 va sarbatori 15 ani de existenta. Festivalul cuprinde o intreaga serie de evenimente muzicale - concerte electrizante de jazz, blues si pop, caffe festival si concursul international de muzica clasica pentru flaut, clarinet si compozitie.