Ministrul Muncii, Paul Pacuraru, a intrat in vizorul DNA pentru ca ar fi intervenit la Gorj pentru a directiona contracte pe bani publici pentru o firma a fiului sau, Intratest, sustine Cotidianul in editia sa de miercuri.

Demersul ministrului ar fi avut loc dupa ce Pacuraru ar fi cedat unei cereri a presedintelui PNL Gorj, Dan Ilie Morega, de a sprijini numirea in functii politice a anumitor persoane.

Dezvaluirile survin dupa ce Morega a admis, marti, la Realitatea TV ca a discutat cu ministrul. Lideru PNL Gorj a respins insa posibilitatea invocata luni seara de Pacuraru, la emisiunea "100%". Anume ca dosarul de la DNA ar putea avea legatura cu cererea liberalului doljean de a-l numi pe deputatul Pantelimon Manta intr-o functie de conducere.

Potrivit Cotidianul, DNA l-a luat in vizor pe Pacuraru dupa ce ministrul l-ar fi rugat pe Morega sa intervina pe langa sefii Societatii Nationale a Lignitului Oltenia si complexurilor energetice Turceni si Rovinari, astfel incat acestea sa acorde contracte firmei Intratest, detinuta de Mihnea Pacuraru, fiul ministrului.

Ziarul precizeaza ca Intratest a fost infiintata la doar doua luni dupa numirea lui Paul Pacuraru in functie, mai precis la 20 iunie a.c.. Aceeasi sursa afirma ca dosarul DNA a aparut "din intamplare", pe baza unor informatii obtinute de SRI, care asculta telefoanele liderului PNL Gorj.

Procurorii au descoperit astfel "doua convorbiri in care ministrul Muncii il ruga pe Morega sa-l prezinte pe Pacuraru junior directorului de la Complexul energetic Rovinari", scrie publicatia.

"Cotidianul" citeaza surse potrivit carora familia Pacuraru ar fi primit favoruri din partea lui Morega dupa ce ministrul ar fi cedat rugamintii acestuia de a-l primi in PNL pe deputatul Pantelimon Manta, care demisionase din Partidul Conservator.

Marti seara, in cadrul emisiunii "Stirea Zilei" de pe Antena 3, ministrul Muncii a dezmintit, din nou, ca ar fi implicat in vreun act de coruptie. In prealabil, la Realitatea TV, Dan Ilie Morega a negat ca intreaga poveste ar avea legatura cu Pantelimon Manta.

"Domnul Manta a fost acceptat de organizatia judeteana, dar si de biroul central al PNL, deci este un om care a fost dorit de partid", a explicat Morega, adaugand ca nu era nevoie de interventia nimanui pentru acceptarea acestuia.

Luni seara, la emisiunea "100%" cu Robert Turcescu, ministrul Pacuraru declarase ca Dan Ilie Morega l-a sunat in mod repetat sa-l roage sa puna in functii anumite persoane apropiate, dar ca nu ar fi raspuns la aceste solicitari.

Citeste si:

Cotidianul: Dosarul Paul Pacuraru - spaga in numele fiului