De multe ori subiect de glume, cele zece minute care te teleporteaza inainte de ‘89, cu situatia Dunarii la Orsova sau Turnu-Severin, cu nivelul apei la Salard sau la Supuru de Jos, cu gheata la mal sau sloiuri pe nu stiu unde, vor fi mutate, potrivit unui proiect, pe canalul regional Antena Satelor.

Intrebarile EVZ au miscat „cotele”

In urma cu aproximativ doua saptamani, EVZ a inceput documentarea legata de utilitatea „Buletinului hidrologic”, de interes doar pentru cei din apropierea Dunarii.

Intrebarea principala: cum se face ca, in era sonarelor, a internetului, a GPS-ului si a comunicatiilor mobile instant, buletinul hidrologic este difuzat, la pranz, pe postul national de radio.

Solicitarea EVZ a pus pe ganduri conducerea radioului. Saptamana trecuta, potrivit procesului-verbal, „Comitetul Di-rector a avizat propunerea de inaintare catre Ministerul Afacerilor Externe

a unui material referitor la difuzarea informatiilor despre cotele apelor pe Programul Satelor, in loc de Radio Romania Actualitati, cu respectarea obligatiilor prevazute de documentele internationale”.

Documentul catre MAE era necesar pentru ca buletinul de la 11.50 se difuzeaza in urma unor conventii internationale.

„Ca serviciu public, SRR are obligatia sa transmita informatii privind si Cotele Apelor Dunarii, dar situatia in momentul de fata difera cu mult fata de anii ‘50 si in ceea ce priveste posibilitatile beneficiarilor (navigatorii de pe Dunare) de a se informa in legatura cu situatia cotelor (satelit, internet etc.) si, in ceea ce priveste si situatia SRR,

care, in afara de RRA, are si alte posturi de radio, cu acoperire nationala si posturi de radio cu acoperire regionala, incat poate transmite informatiile cu adresa cat mai directa”, explica Doru Ionescu, directorul Departamentului productie editoriala, semnatarul propunerii.

„Antena Satelor acopera excelent sudul tarii, are ascultatori fideli, interesati de situatia de pe Dunare in localitatile riverane, agricultori, pescari, pe langa beneficiarii clasici, ascultatorii de pe fluviu”, argumenteaza el. In plus, si in alte tari riverane buletinul este difuzat pe posturi publice regionale.

Integral in Evz