Peste doua treimi din veniturile lunare ale romanilor se duc pe alimente, utilitati si transport, in timp ce bulgarii raman cu aproape jumatate din venituri dupa ce acopera aceste cheltuieli stringente, se arata intr-o analiza publicata de Business Standard in editia sa de miercuri.

Cei mai multi bani se duc, atat la romani, cat si la bulgari, pe alimente - insa vecinii nostri aloca un procent mult mai mic din cosul lunar decat noi - 34%, spre deosebire de 41,7%. Ambele tari se pastreaza la o distanta destul de mare de economiile dezvoltate din UE, unde aceasta pondere se situeaza intre 16 si 20%.

Romanii au un salariu mai mare, dar forta de cumparare totusi mai mica. Atat bulgarii, cat si romanii isi impart ultimele doua locuri din UE in ceea ce priveste puterea de cumparare si inregistreaza cele mai scazute niveluri de trai din tarile UE, se mai arata in analiza Busines Standard.

Cititi mai multe in editia de miercuri a cotidianului Business Standard sau accesand site-ul www.standard.ro.

"Cursa Banilor" este un proiect comun Business Standard, Dnevnik, The Money Channel. Dnevnik este liderul presei economice cotidiane din Bulgaria, parte a grupului de media Handelsblatt.