Reprezentantii Companiei West House Group au anuntat ca vor investi 1,5 miliarde de euro in proiecte imobiliare care vor cuprinde locuinte, birouri si spatii comerciale.

„Pentru constructia celor 20 de proiecte imobiliare, West House Group a achizitionat deja un milion de metri patrati de terenuri in Constanta, Brasov si in Bucuresti“, a spus Nicoleta Radu, business director al West House Group, dezvoltatorul proiectelor.

Aceasta a mai afirmat ca patru dintre proiectele anuntate vor fi lansate oficial in anul 2008 si vor aduce pe piata 4.500 de noi unitati locative. Termenul de finalizare a acestor patru ansambluri rezidentiale este prevazut pentru 2011-2012.

Investitia totala in terenuri se ridica la 140 de milioane de euro. Primele trei proiecte rezidentiale la care se vor incepe lucrarile in aceasta luna se vor dezvolta in Constanta. „In judetul Constanta vom demara lucrarile la trei ansambluri rezidentiale de apartamente“, a precizat Nicoleta Radu.

Primul ansamblu rezidential este Oasis Residences, compus din zece cladiri cu subsol, parter si cinci etaje. Va pune la dispozitia celor interesati 414 apartamente. Blocurile vor contine garsoniere si apartamente cu doua si trei camere. Locatarii vor dispune de 385 de locuri de parcare.

In plus, cei care vor locui in Oasis Residences vor beneficia in cadrul complexului de piscina, teren de tenis, restaurant, loc de joaca pentru copii, precum si de posibilitate de iahting si debarcader.

Cel de-al doilea proiect se numeste Central Apartments si este destinat persoanelor cu venituri medii care sint in cautarea primei locuinte moderne. Ansamblul va cuprinde 89 de apartamente - garsoniere, apartamente cu doua si trei camere - si 95 de locuri de parcare.

Ansamblul rezidential Corallia Residence cuprinde 34 de apartamente intr-o zona exclusivista si foarte sofisticata din statiunea Mamaia. Investitia in cele trei ansambluri rezidentiale din Constanta se ridica la 50 de milioane de euro. Ansamblurile au ca termen de finalizare anul 2009.

Locuintele din cele trei ansambluri rezidentiale din Constanta vor avea preturi cuprinse intre 50.000 si 120.000 de euro, in functie de suprafata. Locurile de parcare subterane variaza intre 6.000 si 10.000 de euro. Preturile nu contin TVA.

integral in Cotidianul