Romania trebuie sa continue eforturile de restructurare a economiei, pentru a pastra avantajul competitiv pe baza cresterii performantelor companiilor romanesti, a declarat seful Unitatii Romania din Directia Generala de Politici Regionale a Comisiei Europene (CE), Anastassios Bougas.

“Trebuie sa inceteze declaratiile potrivit carora restructurarea s-a incheiat in Romania anii trecuti. In economiile actuale restructurarea este o preocupare permanenta”, a afirmat Bougas la un seminar economic. El apreciaza ca Romania trebuie sa urmaresca sa-si pastreze atractivitatea prin dezvoltarea segmentelor competitive ale economiei.

“Romania nu este Grecia si nici chiar Spania sau Portugalia de la momentul cand au aderat la UE. In Romania sunt in derulare sute de proiecte de cercetare, ceea ce inseamna ca exista un potential semnificativ”, a aratat Bugas.

Oficialul CE a mentionat ca exista riscul ca Romania sa nu performeze in atragerea fondurilor europene, aratand ca exista un deficit in ceea ce priveste proiectele mari, in principal pentru sustinerea intreprinderilor mici si mijlocii.

integral in Gandul